(recept
si oblíbilo 124 návštěvníků)
Naprosto fantastický a úžasně jednoduchý krém na dorty, který zvládnou i Vaše děti.. opravdu to zkuste
Potřebné ingredience
1 šlehačka na šlehání ( ne odtučnělou, ale tu pořádnou na šlehání)
1 mandarinkový kompot ten malý a hlavně i s tou šťávou
1 sáček pudinku za studena .. firma Otker jmenuje se OLE
Postup přípravy
Všechny ingredience dáme do hrnce ( s všším okrajem, aby blo místo pro třepení, ne takový ten nízký hrnec) nebo do mísy, kterou přiklopíme pokličkou, pořádně chytneme a asi dvě tři minutky třeseme. Je lepší si ještě mezi pokličku a hrnec ještě dát třeba alobal nebo folii na potraviny, kdb se poklička trochu uvolnila, tak ab vám obas nešplíchnul na zem. POtom se podívejte, zda už je krém dostatečně tuhý a podle potřeby ještě chvíli třepejte. Je opravdu dobrý a s přípravou u nás rádi pomáhají moji kluci, kteří říkají že dělají kouzelný krém.
Z jiného ovoce jsme to nezkoušeli, ale je možné že pokud nemáte rádi mandarinky, půjde to i z jiného, je třeba vyzkoušet. Ale je nutné vžd přidat tu šťávu a dodržet ten poměr ovoce. POkud bste dělali třeba z broskví je utné je nakrájet na malé kousky.
Z jiného ovoce jsme to nezkoušeli, ale je možné že pokud nemáte rádi mandarinky, půjde to i z jiného, je třeba vyzkoušet. Ale je nutné vžd přidat tu šťávu a dodržet ten poměr ovoce. POkud bste dělali třeba z broskví je utné je nakrájet na malé kousky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabana
(upraveno)
28. 3. 2014, 22:51
Krém znám, ale nenamáhám se hrkáním, uplně stejně to vyjde když ho chvíli mícháte metličkou nebo šlehačem A nemusíte se bát, že vám vyhrkne na podlahu Jinak my zas nejradši s ananasem a míchám zvlášt ingredience a až pak přidávám ovoce, které tam opatrně zamíchám, aby z toho nebyla kejda.
Sismi
(upraveno)
22. 10. 2010, 9:24
krém je úžasný,rychlý,jednoduchý...jen mě napadlo,pokud bych dala z kompotu jen štávu a ovoce si nechala aby zůstalo celé,bude finální podoba stejná?myslím konzistence a hustota??
luciktaek
(upraveno)
14. 4. 2010, 0:09
a hodi se krém i na potahované dorty??? jestli třeba neteče.....děkuji a prosím rychl odpovezte zitra chci delat krem
marki
(upraveno)
9. 9. 2009, 20:26
Taky tenhle krém znám. Ale netřesu s hrncem. Dávám ho do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem a třesu - nehrozí, že by se mi poklice vysmekla apod.
nela5
(upraveno)
15. 8. 2009, 13:23
Ahojte ja som ho akurat robila ale nie so slahackou ale s kyslou smotanou a pridala som aj vanilkovy cukor a bol super mnam mnam
ˇjaninabliz
(upraveno)
18. 2. 2009, 23:37
Ahojky mám v receptech hrk hrk buchtu možná by to šlo dát i do dortové formy,je to úžasná rychlovka....
katryns
(upraveno)
18. 2. 2009, 23:00
A NEMÁTE K TOMU JEDNODUCHÝ KORPUS?CHCI DĚLAT POPRVÉ DORT BRÁCHOVI K NAROZKÁM A NECHUTNÁ MI MOC KUPOVANÝ KORPUS,CHTĚLA BYCH JEDNODUCHEJ UDĚLAT.DĚKUJI.BUDU TVOŘIT ZÍTRA VEČER,TAK DÁM VĚDĚT.
jitkaad
(upraveno)
21. 5. 2008, 21:55
Tento krém znám taky,dává se většinou na piškotový korpus, nebo jen piškoty, je to rychlé a dobré.Já to umixuju bez ovoce v mixeru a pak tam ty mandarinky jen vmíchám.Manžel je má radši vcelku.Můžu taky jen doporučit.
VercaL.
(upraveno)
21. 5. 2008, 20:58
Věrko a dá se s tím i dort nazdobit? Dcera si přeje dort Barbinu (z bábovky). Děkuji moc za odpověď, Veronika
Verzatilka
(upraveno)
29. 5. 2008, 10:48
@VercaL.
Veru jürčo dá,a le chce to to ovoce rozmixovat nebo udělat na hodně jemné kousk, jinak krém určitě zdobítkem neproleze a není také tak hlaký jako klasický krém.
Lupitka
(upraveno)
6. 5. 2008, 10:34
Tak jsem ho zkoušela taky, naplnila jsem s ním roládu a krém byl vynikající!!! Příště to chci zkusit z Pařížské šlehačky! Tak snad i to půjde. Máme Pařížskou šlehačku moc rádi! Mňam!
JanaHovor
(upraveno)
5. 5. 2008, 17:51
Tak my to doma děláváme z broskví a dnes jsem to udělala z jahod . Vždycky jsem to šlehala šlehačem - nevěřila jsem třesení, ale dnes jsem to zkusila jen zatřást zhoustlo to nádherně, ale měla jsem tam hrudky no ale na chuti to neubralo tak nevím kde se stala chyba . Ale všem moc chutná. Použila jsem k tomu recept na roládu od paní Marcela E. (Marcela 1980) ID 48135 rychlovka a nádherně nadýchaná a nepřeslazená
dolik76
(upraveno)
12. 4. 2008, 0:31
tak já jsem zkoušela,nápad dobrý,ale v misce se mi udělaly hrudky.Dal sjem do šlehače a super.Chu´tově vynikající
Néži
(upraveno)
11. 4. 2008, 0:37
prosím, nezkoušel to někdo z jahod? třeba z rozmražených... ???? Dík Jitka
JanaHovor
(upraveno)
5. 5. 2008, 17:26
@Néži
jo právě dnes jsem to z jahod zkoušela, super
jituskadablik
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:02
jůů to vypadá zajímavě určitě vyzkoušíme
Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:16
@jituskadablik
Jitu, zkuste, je to super, nestojí to moc peněz, není s tím tolik práce, já mám thle recept nejraději
pentilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 15:13
hm, mňam, to asi vyzkoušíme - naše porád míchá a míchá, tak alespoň bude mít vlastní dobrůtku . Nakoupíme korpusy a další bezpracný hotovej . Díky za radu Olča
Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:01
@pentilka
Není zač, je to fakt úžasný mno a když ulítne poklička, tak budete mít doma i krásně vymalováno
pentilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 21:11
@Verzatilka
my máme takovou tu mističku a víčkem , i když vymalovat by to taky chtělo
keltka
(upraveno)
26. 3. 2008, 15:00
já to jenom míchám a míchám a krém se také krásně udělá
Myšule
(upraveno)
26. 3. 2008, 14:50
Opravdu stačí jenom třást hrncem??? Já na tyhle věci vždycky beru šlehač
Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 15:59
@Myšule
Leni, opravdu to stačí, říkám, dělali to i moji kluci, tomu staršímu jsou čtyři a byli z toho paf. To je na tom nejlepší že se nemusí nic šlehat, nic rozpouštět, atd.. fakt to stačí, dát do jednoho hrnce, pořádně zatřást a je hotovo. Fakt ideální, pokud přijde návštěva a máte doma třeba v zásobě takový ten dortový korpus tak je rchle super mňamka na světe.. zkuste to a uvidíte
kurel
(upraveno)
26. 3. 2008, 14:18
To zní dobře, určitě vyzkouším, díky za inspiraci.
Verzatilka
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:00
@kurel
Není zač, já tu tak vždcky sháním inspiraci, tak se ráda podělím