Kuřecí prsa se zázvorem-PODLE BAMBUSKY
Potřebné ingredience
Ingredience •4 kuřecí řízky z prsou •hladká mouka na obalení •strouhanka na obalení •1 vejce •250 ml šlehačky •čerstvý zázvor •sůl
Postup přípravy
Postup
Kuřecí řízky lehce naklepeme, popř. podle síly předtím prokrojíme. Osolíme je, podle chuti můžeme trochu opepřit, ale není to třeba. Pokud si ale pepř nemůžete odpustit, je k tomuto pokrmu nejvhodnější pepř bílý.
Takto připravené maso obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Na obalené řízky naklademe po kávové lžičce nastrouhaného čerstvého zázvoru.
Pozor: čerstvý zázvor má dosti výraznou, až štiplavou chuť, tepelnou úpravou se zjemní, ale přesto je třeba s ním zacházet obezřetně! Uvedené dávkování zázvoru je tedy spíše orientační, jemnější varianta, záleží však na chuti kuchtíka i případných dalších strávníků.
Obalené kuřecí maso se zázvorem srolujeme do závitků a vložíme těsně vedle sebe do zapékací misky, kterou jsme předtím lehounce vylili šlehačkou ( namísto vymazání ).
Poté vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do předehřáté trouby asi tak na 35 až 40 minut.
Prvních dvacet minut necháme zapékací misku přiklopenou, poté odklopíme a necháme závitky zčervenat.
Šlehačka, zázvor a trojobal vytvoří uvnitř závitků vynikající, jemnou a aromatickou náplň, navrch jsou pak závitky zlatavé a krásně křupavé.
Kuřecí řízky lehce naklepeme, popř. podle síly předtím prokrojíme. Osolíme je, podle chuti můžeme trochu opepřit, ale není to třeba. Pokud si ale pepř nemůžete odpustit, je k tomuto pokrmu nejvhodnější pepř bílý.
Takto připravené maso obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Na obalené řízky naklademe po kávové lžičce nastrouhaného čerstvého zázvoru.
Pozor: čerstvý zázvor má dosti výraznou, až štiplavou chuť, tepelnou úpravou se zjemní, ale přesto je třeba s ním zacházet obezřetně! Uvedené dávkování zázvoru je tedy spíše orientační, jemnější varianta, záleží však na chuti kuchtíka i případných dalších strávníků.
Obalené kuřecí maso se zázvorem srolujeme do závitků a vložíme těsně vedle sebe do zapékací misky, kterou jsme předtím lehounce vylili šlehačkou ( namísto vymazání ).
Poté vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do předehřáté trouby asi tak na 35 až 40 minut.
Prvních dvacet minut necháme zapékací misku přiklopenou, poté odklopíme a necháme závitky zčervenat.
Šlehačka, zázvor a trojobal vytvoří uvnitř závitků vynikající, jemnou a aromatickou náplň, navrch jsou pak závitky zlatavé a krásně křupavé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé