Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Obrácený jablečník růžový

0.0
Obrácený jablečník růžový

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 6 PL teplé vody, 4 PL oleje. Dále: 500 g očištěných jablek, ½ vanilkového cukru, trošku skořice. Pudink: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru, kousek másla. Krém: 500 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr dle chuti, 7 PL malinové šťávy (z povařených a přepasírovaných malin), 250 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků. Dále: kandované třešně.

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na plátky a rozložíme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem, posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně vmícháme sníh. Těsto natřeme na jablka a v troubě předehřáté na 180°C dobře upečeme (u mě 20 minut). Vlažný korpus převrátíme na druhý plech, odstraníme papír a necháme zcela vychladnout. Uvaříme pudink, v horkém pudinku rozmícháme máslo a ihned nalijeme na jablka. Necháme vychladnout. Jogurt s tvarohem, cukrem a malinovou šťávou promícháme, opatrně vmícháme předem ušlehanou smetanu (trošku šlehačky si odložíme na zdobení). Želatinové plátky dle návodu na sáčku vmícháme do krému a krém nalijeme na pudink do připraveného ráfku. Necháme ztuhnout v ledničce. Odstraníme ráfek, pokrájíme na řezy, dozdobíme šlehačkou a půlkou třešně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie