MĚKKÉ KYNUTÉ BUCHTIČKY S TVAROHEM
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 350 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 2 lžíce moučkového cukru, 1 deci oleje, plátek změklého másla, 1 žloutek, 1 celé vejce, 1 lžíce zakysané smetany, ½ kostky droždí , 1 lžička cukru na kvásek , (špetka kypřícího prášku-jen, pokud není droždí úplně čerstvé). Suroviny na tvarohovou nádivku: 500 g měkkého tvarohu, 80 g cukru, 1 žloutek, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry, rozinky předem naložené v rumu.
Postup přípravy
Postup - tvarohová nádivka: Tvaroh v míse smícháme se všemi surovinami a než těsto nakyne, dáme chladit do ledničky.
Postup - kvásek: V misce s trochou teplého mléka, cukru, droždí a hladké mouky necháme asi 10 minut vzejít kvásek. (Suroviny na kvásek jsou odebrány z předepsaných ingrediencí na těsto)
Postup - těsto: Do mísy s moukou a solí, přilijeme zbytek vlažného mléka , dodáme vykynutý kvásek a zbytek surovin. Vymícháme hladké těsto, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě vykynout - za 45 minut těsto dvojnásobně nakyne.
Dokončení: Vykynuté těsto opatrně rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a nakrájíme na čtverečky ve velikosti dle vlastní volby. Já vykrajuji pomoučenou lžící kousky přímo z mísy a na desce je rozprostřu na placičku. Do středu každého kousku těsta dáme lžičku tvarohové náplně s rozinkou a spojíme. Na plech pomazaný olejem buchtičky vyskládáme, které také potřeme olejem ze všech stran. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme asi 20-30 minut dozlatova.
Přeji dobrou chuť.
Hotové buchty na talířku.
Těsto nakynuté po 45 minutách.
Zde je detail již naplněných buchtiček.
Před upečením ještě chvíli na plechu necháme odpočinout.
Po upečení je ještě horké můžeme potřít rozpuštěným máslem-ten rozdíl je znát-budou vláčnější a jemnější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé