(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Karamelové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Krém: 250 g másla, 250 g netučného tvarohu, 1 karamelové salko. Dále: 500 ml smetany ke šlehání, 1 smeta-fix, trochu kokosu na posypání, kousek čokolády.
Postup přípravy
Všechny suroviny na korpus zamícháme, krátce prošleháme, nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Necháme vychladnout.
Suroviny na krém musí mít všechny stejnou pokojovou teplotu. Smícháme je a vyšleháme do hladkého krému. Krém nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v ledničce. Smetany ušleháme se smeta-fixem, natřeme na krém, urovnáme, posypeme kokosem a necháme v chladu proležet nejlépe do druhého dne. Nakrájené kousky zdobíme hoblinkami čokolády.
Suroviny na krém musí mít všechny stejnou pokojovou teplotu. Smícháme je a vyšleháme do hladkého krému. Krém nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v ledničce. Smetany ušleháme se smeta-fixem, natřeme na krém, urovnáme, posypeme kokosem a necháme v chladu proležet nejlépe do druhého dne. Nakrájené kousky zdobíme hoblinkami čokolády.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yarkal
(upraveno)
13. 11. 2015, 23:00
Teda Ivanko, karamel to je moje, tenhle moučník asi brzy vyzkouším.
spero
(upraveno)
15. 11. 2015, 20:02
@yarkal
Jarmilko, tak ať vám všem chutná.