(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Martinská husa- pomalu pečená
Potřebné ingredience
Husa -3- 4 kg,sůl,kmín,2 jablka,1 hruška
Postup přípravy
Husu umyjeme ,zbavíme zbytků peří.
Zvenku i zevnitř ji řádně osolíme a okmínujeme
Ovoce nakrájíme na čtvrtky–neloupeme , vykrojíme jadřinec. Tímto ovocem naplníme husu.
Pečeme ve třech fázích.
Husu dáme do pekáče , prsy nahoru a přikryjeme vrchním dílem- nepodléváme!
1.fáze ve 22,00 hodin – dáme takto připravenou husu do trouby, kterou nastavíme na 90°C a jdeme spát. Takto husu pečeme do 7,00 hod. Troubu celou noc neotevíráme ani neotáčíme ,nepodléváme.
2.fáze v 7,00 hodin ráno –husu podlijeme výpekem, teplotu zvýšíme na 120°C a pečeme další 3 hodiny.
3.fáze v 10,00 hodin slijeme sádlo do kastrůlku. Část výpeku ponecháme-husu s ním polijeme. Teplotu nastavíme na 180°C a pečeme ještě 1 hodinu do zlatova -stále přikrytou vrchním dílem.
Okolo 11 hodiny máme husu upečenou.
Tento recept mám vyzkoušený husa je krásně měkká a není vysušená.
Podáváme s bramborovým nebo petrželovým knedlíkem a kysaným zelím.
Zvenku i zevnitř ji řádně osolíme a okmínujeme
Ovoce nakrájíme na čtvrtky–neloupeme , vykrojíme jadřinec. Tímto ovocem naplníme husu.
Pečeme ve třech fázích.
Husu dáme do pekáče , prsy nahoru a přikryjeme vrchním dílem- nepodléváme!
1.fáze ve 22,00 hodin – dáme takto připravenou husu do trouby, kterou nastavíme na 90°C a jdeme spát. Takto husu pečeme do 7,00 hod. Troubu celou noc neotevíráme ani neotáčíme ,nepodléváme.
2.fáze v 7,00 hodin ráno –husu podlijeme výpekem, teplotu zvýšíme na 120°C a pečeme další 3 hodiny.
3.fáze v 10,00 hodin slijeme sádlo do kastrůlku. Část výpeku ponecháme-husu s ním polijeme. Teplotu nastavíme na 180°C a pečeme ještě 1 hodinu do zlatova -stále přikrytou vrchním dílem.
Okolo 11 hodiny máme husu upečenou.
Tento recept mám vyzkoušený husa je krásně měkká a není vysušená.
Podáváme s bramborovým nebo petrželovým knedlíkem a kysaným zelím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
wapi
(upraveno)
20. 11. 2015, 10:10
Taky jsem takhle pekla husu, moji první. Troubu na 90 jsem zapnula v 23.00 hod a v 5.00 hod byla husa rozpadlá Tak nevím, co jsem udělala špatně . I když chuťově všem chutnala.
nahlásit
novackova
(upraveno)
11. 11. 2015, 18:32
dělám už leta a je to ten nejlepší způsob
nahlásit
yarkal
(upraveno)
11. 11. 2015, 16:40
Husičku tedy máte krásně a lákavě vypečenou - já ji výhledově budu připravovat na Štěpána, jako každý rok o vánocích, tak vyzkouším ten váš receptík.
nahlásit
chalupnicka
(upraveno)
11. 11. 2015, 20:18
@yarkal
Zkuste Jarmilko-je takto opravdu výborná a hlavně není suchá .Zdravím Alča
nahlásit
hantonie
(upraveno)
11. 11. 2015, 14:07
noooo, chystám se husičku dělat na sobotu, pečuju ji podle maminčiného receptu, ale že bych tentokrát vyzkoušela ten váš
nahlásit
selumi
(upraveno)
11. 11. 2015, 13:20
Můžu se taky zastavi, dnes mám čas a nějaké to svatomartinské vínečku můžu vzít s sebou
nahlásit
chalupnicka
(upraveno)
11. 11. 2015, 20:19
@selumi
Už je pozdě -celou husičku jsme zblajzli-zbyly jen kosti.
nahlásit
LHL
(upraveno)
11. 11. 2015, 10:34
Vypadá luxusně. Tak já přijdu
nahlásit
kontrola3
(upraveno)
11. 11. 2015, 11:28
@LHL
Můžu přijít taky? Vypadá luxusně..
nahlásit