(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Osvěžující jogurtové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Náplň: 500 ml ovocné šťávy s cukrem (přepasírované maliny a rybíz), 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Dále: strouhaný kokos, zdobení.
Postup přípravy
Lehký jogurtový zákusek z mraženého ovoce.
Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme olej a mouku s práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout. Drobné ovoce (např. mražené maliny a červený rybíz) zasypeme 2 lžícemi cukru, za stálého míchání přivedeme k varu a přes sítko přepasírujeme. Šťávu vrátíme na sporák a 1 minutu povaříme s pudinkovým práškem, rozmíchaným ve vodě. Horké rozetřeme na korpus a necháme vychladnout. Jogurt zamícháme s cukrem a vmícháme ze smetany ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač vyšleháme metličkou ve vlažné vodě a ihned zamícháme do jogurtu. Krém rozetřeme na ovocnou náplň a posypeme kokosem. Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe do druhého dne. Pokrájené kousky můžeme ozdobit.
Krém pěkně ztuhne a řezy jdou dobře krájet. Podáváme vychlazené z ledničky.
Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme olej a mouku s práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout. Drobné ovoce (např. mražené maliny a červený rybíz) zasypeme 2 lžícemi cukru, za stálého míchání přivedeme k varu a přes sítko přepasírujeme. Šťávu vrátíme na sporák a 1 minutu povaříme s pudinkovým práškem, rozmíchaným ve vodě. Horké rozetřeme na korpus a necháme vychladnout. Jogurt zamícháme s cukrem a vmícháme ze smetany ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač vyšleháme metličkou ve vlažné vodě a ihned zamícháme do jogurtu. Krém rozetřeme na ovocnou náplň a posypeme kokosem. Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe do druhého dne. Pokrájené kousky můžeme ozdobit.
Krém pěkně ztuhne a řezy jdou dobře krájet. Podáváme vychlazené z ledničky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vladkadasva
(upraveno)
29. 1. 2016, 14:05
Moc dobré. Ovoce jsem sice použila jiné a jinak ozdobila, ale jinak vše dodrženo a taky to bylo pochváleno. Díky za inspiraci a recept
spero
(upraveno)
2. 2. 2016, 20:40
@vladkadasva
Vladěnko, moc děkuji za krásný komentář.
Vera N
(upraveno)
13. 11. 2015, 18:30
laskonka333
(upraveno)
12. 11. 2015, 20:07
yarkal
(upraveno)
11. 11. 2015, 16:46
Lucikanass
(upraveno)
9. 11. 2015, 18:57