(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
KOTLETA NA ROZMARÝNU S ŽAMPIONOVOU ČEPICÍ
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta - plátky (ale může být i libová krkovička), žampiony, smetana, pepř, sůl, česnek, rozmarýn, zelená petrželka nebo libeček, mohla by být i pažitka
Postup přípravy
Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa (po obou stranách). Každý plátek oboustranně osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a posypeme drobně nakrájenými jehličkami rozmarýnu. Necháme chvilku odležet při pokojové teplotě.
Teflonovou pánvičku rozehřejeme bez tuku a plátky masa položíme na rozpálenou pánev a rukou pěkně přitlačíme ke dnu. A takto necháme maso přibližně 6 minut opékat z jedné strany při střední teplotě. V žádném případě maso neodtrháváme ode pánve, pustí se samo. Jen hlídáme, aby bylo pěkně do zlatova a ne do černa :-). Pokud jste dobře olejovali, nebude problém.
Mezitím si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a do něj vhodíme na plátky nakrájené žampiony, aby se nám pěkně opekly. Po chvilce přidáme kmín, sůl a pepř ..... a nezapomene hlídat i masíčko. Pěkně zlatavé ho obrátíme a zase necháme svému osudu 6 minut.
Opečené žampiony zalijeme smetanou 31% a necháme zavařit. Do vařící omáčky protlačíme 2 stroužky česneku a přidáme zelené bylinky. Po chvilce vypneme a dál nevaříme.
Podáváme s jakoukoliv úpravou brambor....
Teflonovou pánvičku rozehřejeme bez tuku a plátky masa položíme na rozpálenou pánev a rukou pěkně přitlačíme ke dnu. A takto necháme maso přibližně 6 minut opékat z jedné strany při střední teplotě. V žádném případě maso neodtrháváme ode pánve, pustí se samo. Jen hlídáme, aby bylo pěkně do zlatova a ne do černa :-). Pokud jste dobře olejovali, nebude problém.
Mezitím si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a do něj vhodíme na plátky nakrájené žampiony, aby se nám pěkně opekly. Po chvilce přidáme kmín, sůl a pepř ..... a nezapomene hlídat i masíčko. Pěkně zlatavé ho obrátíme a zase necháme svému osudu 6 minut.
Opečené žampiony zalijeme smetanou 31% a necháme zavařit. Do vařící omáčky protlačíme 2 stroužky česneku a přidáme zelené bylinky. Po chvilce vypneme a dál nevaříme.
Podáváme s jakoukoliv úpravou brambor....
Na hříbkovou omáčku lze použít i čerstvé lesní hřiby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KáKá
(upraveno)
14. 1. 2016, 10:40
avynka
(upraveno)
20. 12. 2016, 16:43
@KáKá