(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kapustový nákyp s těstovinami - dobrota
Potřebné ingredience
1/2 středně velké kapusty , 25 dkg uzeného masa nebo uzeniny( já používá kuřecí junior), 1 balíček malých kolínek, olej, 1 velká cibule,5 stroužků česneku -dáváme podle chuti, 4 vejce sůl, strouhaný sýr,petrželka
Postup přípravy
Kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky, uvaříme ji ve slané vodě, pak scedíme.
Těstoviny uvaříme také v osolené vodě a scedíme.
V pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, pak přidáme salám nakrájený na malé kostičky ( uzené maso) a opečeme.
Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme olejem.
Do pekáče navrstvíme střídavě vrstvu těstovin, opečeného salámu, udušené kapusty, poslední vrstva jsou těstoviny. Na závěr zalijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéci-zhruba na 20 minut.
Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a posypeme nasekanou petrželkou.
Tento nákyp nám chutná i studený.
Těstoviny uvaříme také v osolené vodě a scedíme.
V pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, pak přidáme salám nakrájený na malé kostičky ( uzené maso) a opečeme.
Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme olejem.
Do pekáče navrstvíme střídavě vrstvu těstovin, opečeného salámu, udušené kapusty, poslední vrstva jsou těstoviny. Na závěr zalijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéci-zhruba na 20 minut.
Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a posypeme nasekanou petrželkou.
Tento nákyp nám chutná i studený.
upečený nákyp
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yarkal
(upraveno)
17. 11. 2015, 16:38