(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Linecké koláčky s tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 160 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 100 g másla, 2 žloutky. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 žloutek, 30 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Dále: sušené brusinky nebo rozinky.
Postup přípravy
Linecké tvarohové svatební koláčky mě inspirovaly k vyzkoušení těchto koláčků k čaji. Tady je ale jiné těsto a větší okraje, méně tvarohu.
Máslo pokrájíme na malé kousky a ze všech surovin uděláme nejdřív drobenku, kterou pak na vále spojíme v hladké těsto. Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem. Tvaroh s cukry a žloutkem dobře rozmícháme. Koláčky na plechu potřeme bílkem a zdobícím sáčkem s větší špičkou nastříkáme tvarohovou náplň, do středu položíme sušenou brusinku. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 10 minut).
Z této dávky jsem udělala 20 koláčků o průměru 6,5 cm. S těstem se dobře pracuje. Koláčky jsou hned křehoučké, přímo se rozplývají na jazyku. Nejlepší jsou čerstvé.
Máslo pokrájíme na malé kousky a ze všech surovin uděláme nejdřív drobenku, kterou pak na vále spojíme v hladké těsto. Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem. Tvaroh s cukry a žloutkem dobře rozmícháme. Koláčky na plechu potřeme bílkem a zdobícím sáčkem s větší špičkou nastříkáme tvarohovou náplň, do středu položíme sušenou brusinku. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 10 minut).
Z této dávky jsem udělala 20 koláčků o průměru 6,5 cm. S těstem se dobře pracuje. Koláčky jsou hned křehoučké, přímo se rozplývají na jazyku. Nejlepší jsou čerstvé.
tentokrát povidla uprostřed
s ořechovou náplní
s povidlovou náplní
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kellystova
(upraveno)
6. 4. 2017, 7:16
Ivanko, děkuji za recept . Koláčky jsou výborné , každý chce recept
nahlásit
spero
(upraveno)
6. 4. 2017, 16:47
@kellystova
Vladěnko, děkuji. Taková zpráva potěší.
nahlásit
chalupnicka
(upraveno)
1. 11. 2015, 11:36
Vypadají náramně dobře
nahlásit
spero
(upraveno)
1. 11. 2015, 20:05
@chalupnicka
Alenko, děkuji. K odpolednímu čaji nebo kávě jsou ideální.
nahlásit