(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem-podle Jany

Potřebné ingredience
4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami.
Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 60 minut.
Poznámka
Pečením žemlovka trochu stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků.
Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 60 minut.
Poznámka
Pečením žemlovka trochu stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mimicek
(upraveno)
22. 11. 2015, 22:00



nahlásit

Krewetka
(upraveno)
4. 11. 2015, 22:30
moc dobráá
nahlásit
milka1m1
(upraveno)
1. 11. 2015, 8:37
Nejlepsi je s jablky.To uz si kazdy dava co ho napadne,jako kocicka s pejskem.
nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
1. 11. 2015, 10:56
@milka1m1
recepty se mnění inprovizují,svíčkovou také každý dělá jinak

nahlásit

agenda
(upraveno)
31. 10. 2015, 21:03
Dělala jsem dnes s toustového chleba, vanilkovým pudinkem a je úžasná, nemá chybu ....


nahlásit
kokoska24
(upraveno)
27. 10. 2015, 14:42
Nechci se nikoho dotknout, ale proč pudink a ještě malinový bez malin s konzervanty?Žemlovka je vynikající i bez pudinku a k podzimu, kdy je hodně jablíček určitě patří. To je můj názor, ale všichni s ním jistě nemusí souhlasit. Ale proč do sebe cpát kontervanty, když i tak je jich v jiných potravinách víc než dost.
nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
31. 10. 2015, 22:22
@kokoska24
složení pudinku - přepisuji ze sáčku - jahodový: kukuřičný škrob, aroma, karmín, beta-karoten, tj. přírodní barviva...a to je všechno...
ne že by to bylo nějak zdravé (ale to není ani to pečivo, bez kterého jde žemlovka dost blbě) - je to vlastně jenom škrob, ale konzervanty to nemá a vlastně ani nic jiného...

nahlásit
kokoska24
(upraveno)
31. 10. 2015, 22:54
@kopretin.a
karmín - E120 - košenila. Vyrábí se ze samiček brouků, které se suší a dál nechci vědět. Tedy příroda to asi je, ale to je tak všechno. To jen pro pořádek.
nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
31. 10. 2015, 23:12
@kokoska24
a to je ten konzervant co jste o něm mluvila? jen tak pro pořádek...mmch, karmín se dává do lentilek, jogurtů, do Míši zmrzliny, acidofilního mléka...ale to vy taky nejíte, je mi to jasné...
nahlásit
kokoska24
(upraveno)
1. 11. 2015, 19:43
@kopretin.a
Ano, ale je to volba každého z nás. Máte pravdu v naší rodině nic takového nejíme a pokud děti chtějí jahodové jogurtové mléko, tak jim do něho rozmixujeme jahody. Dětem jsme řekli, z čeho je jahodový jogurt a asi se budete divit, ale nechtějí ho. Pokud Vy máte ráda broučky rozemleté na prášek v jogurtu, mléku či lentilkách, tak je to Vaše volba a přeji vám dobrou chuť. A dávat takto upravený pudink do žemlovky mi připadá opravdu zbytečné, protože je dobrá i bez toho, ale je to Můj názor a nikomu ho nevnucuji. Každý ať si jí co chce, ale potom se každý diví z čeho mají děcka alergie a hyperaktivitu.
nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
2. 11. 2015, 16:43
@kokoska24

nahlásit

plamenek
(upraveno)
31. 10. 2015, 21:44
@kokoska24
souhlas
nahlásit

jarre
(upraveno)
27. 10. 2015, 18:45
@kokoska24
tento recept,proč ne s pudingem....určitě musí být tato varianta dobrá
ale prosím proč malinová příchuť?
no to fujky
ale takový vanilkový
určitě vyzkouším









nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
27. 10. 2015, 18:56
@jarre
je to velmi dobré ale v závorce je i jiný.já jí takto dělala poprvé a moc nám chutná


nahlásit