(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
JABLEČNÁ KRÉMOVÁ BUCHTA BEZ CUKRU (VHODNÁ I PRO DIABETIKY)
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky • 250 g Hery • 2 celá vejce • 2 lžíce mléka • 1 prášek do pečiva
Náplň: 2 kg strouhaných jablek • 8 tabletek Sacharinu • 3 vanilkové pudinky • 1/2 lžičky skořice
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhaný tuk a vejce, která jsme rozšlehali v trošce mléka. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na chvíli odpočinout do chladu.
Mezitím si připravíme náplň: z nastrouhaných jablíček slijeme šťávu, ve které rozmícháme pudinky a rozpustíme Sacharin. Vlijeme k jablkům a ochutíme skořicí. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich dva obdélníky velikosti plechu. Ten pomastíme a vložíme jeden obdélník, který potřeme náplní a přikryjeme druhým obdélníkem, který pro změnu potřeme mlékem. V předehřáté troubě na 180 oC pečeme cca 45 minut dozlatova. Necháme do druhého dne odležet a potom krájíme.
Mezitím si připravíme náplň: z nastrouhaných jablíček slijeme šťávu, ve které rozmícháme pudinky a rozpustíme Sacharin. Vlijeme k jablkům a ochutíme skořicí. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich dva obdélníky velikosti plechu. Ten pomastíme a vložíme jeden obdélník, který potřeme náplní a přikryjeme druhým obdélníkem, který pro změnu potřeme mlékem. V předehřáté troubě na 180 oC pečeme cca 45 minut dozlatova. Necháme do druhého dne odležet a potom krájíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé