(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
NEJLEPŠÍ SVÍČKOVÁ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM
Potřebné ingredience
750g hovězího zadního, špek, 250g mrkve, 250g celeru, 250g petržele, 1 zakysaná smetana, trocha mletého zázvoru, 1 cibule, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček barevného pepře, 2 hovězí bujony
Postup přípravy
Den předem si prošpikujeme maso a naložíme do nahrubo nastrouhané zeleniny + cibule, přidáme bobkové listy, pepř a nové koření, toto vše dáme do větší misky a maso obložíme zeleninou s kořením, obalíme folií a dáme do lednice.
Druhý den si v papiňáku zprudka maso opečeme ze všech stran. Vyndáme ho z hrnce a do výpeku dáme opéct všechnu zeleninu. Poté vrátíme maso zpět a podlejeme vodou, papiňák uzavřene a pečeme 1 hodinu.
Po otevření hrnce vyndáme maso a nakrájíme na plátky, zeleninu v hrnci i s kořením umixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu, 2 bujony a necháme projít varem, ochutíme trochou mletého zázvoru, pepřem, solí. Poté vrátíme zpět nakrájené maso.
KARLOVARSKÝ KNEDLÍK
7 rohlíků, petrželka čerstvá, 3 vejce, 110 g hrubé mouky, muškátový oříšek, mléko
rohlíky si nakrájíme na menší kostičky a dáme na sucho opéct na pánev, poté dáme do misky a přelejeme mlékem s rozšlehanými žloutky a nastrouhaným kouskem muškátového oříšku. Necháme odležet, poté přidáme nasekanou petrželku a 2 lžíce oleje. přidáme hrubou mouku. Půlku těsta předáme na potravinovou folii či vymazaný alobal a srolujeme, kraje ovážeme nití, Knedlíky vaříme 10 minut z každé strany ve vroucí vodě.
Druhý den si v papiňáku zprudka maso opečeme ze všech stran. Vyndáme ho z hrnce a do výpeku dáme opéct všechnu zeleninu. Poté vrátíme maso zpět a podlejeme vodou, papiňák uzavřene a pečeme 1 hodinu.
Po otevření hrnce vyndáme maso a nakrájíme na plátky, zeleninu v hrnci i s kořením umixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu, 2 bujony a necháme projít varem, ochutíme trochou mletého zázvoru, pepřem, solí. Poté vrátíme zpět nakrájené maso.
KARLOVARSKÝ KNEDLÍK
7 rohlíků, petrželka čerstvá, 3 vejce, 110 g hrubé mouky, muškátový oříšek, mléko
rohlíky si nakrájíme na menší kostičky a dáme na sucho opéct na pánev, poté dáme do misky a přelejeme mlékem s rozšlehanými žloutky a nastrouhaným kouskem muškátového oříšku. Necháme odležet, poté přidáme nasekanou petrželku a 2 lžíce oleje. přidáme hrubou mouku. Půlku těsta předáme na potravinovou folii či vymazaný alobal a srolujeme, kraje ovážeme nití, Knedlíky vaříme 10 minut z každé strany ve vroucí vodě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
24. 10. 2015, 7:54
Dávat do omáčky bujony?? Péci maso v papiňáku?? Když se maso nakládá ,tak do nálevu! Karlovarský knedlík dle paní je paskvil. Spoustu receptů vymysleli karlovarští lázenští kuchaři, aby i pacienti mohli knedlíky.
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
24. 10. 2015, 18:24
@plamenek
já teda maso na svíčkovou taky nakládám (nebo si to aspoň myslím) a to úplně stejně jako paní. Nějak nevím, co bych udělala s tím nálevem. Zbytek receptu nekomentuju, každý má své chutě
plamenek
(upraveno)
24. 10. 2015, 19:01
@KAČKA LUCKA KAČENKA
Vaří se to i s nálevem, rozhodně tam nepatří bujony magi. Ano s těmi chutěmi máte pravdu, jen mi vadí tyhle recepty.
KáKá
(upraveno)
23. 10. 2015, 22:16
Bujón nechápu,chybí mi tam citron a zázvor mi přijde navíc
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
24. 10. 2015, 18:26
@KáKá
je tam zakysanka, možná kyselýho stačí
Nadys
(upraveno)
24. 10. 2015, 0:24
@KáKá
citron tam je leží tam kolečko na omáčce
KáKá
(upraveno)
24. 10. 2015, 17:59
@Nadys
aha
Dan.ka
(upraveno)
23. 10. 2015, 22:14
Vypadá nádherně, jistě je i chuťově výborná,ale proč ten bujón a zázvor? Není to zbytečné?
Nadys
(upraveno)
23. 10. 2015, 22:13
mankote , dávat do svíčkové bujon, dochucovat zázvorem , mixovat koření,neokyselit , nepoužít citron si představit jako nejlepší svíčkovou nedokážu dala bych si knedlík
Dan.ka
(upraveno)
23. 10. 2015, 22:18
@Nadys
Ten postup se mi zdá fajn.Já teda dávám šlehačku a ne zakysanou,ale možná paní nechce mít omáčku tak hutnou,ale ten bujon a zázvor,to je zmršení svíčkové,bléé
Nadys
(upraveno)
23. 10. 2015, 22:40
@Dan.ka
taky , a zakysanou jak kdy , zkusila jsem přidat , ale nikdy to uz nevařím dál , to je hloupost , kor když neprovářím mouku... mě spíš" vadí" název , pač to je variace na svíčkovou , ne svíčková .
Macinkag
(upraveno)
23. 10. 2015, 21:53
Vypadá výborně! Hned bych si dala