(recept
si oblíbilo 79 návštěvníků)
Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody
Postup přípravy
Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně, česnek vyloupaný - nepasíruji. Nechávám celé stroužky. Posypu hrubou solí - nemusíme šetřit a šup s pekáčkem do trouby na 190 stupňů - cca 45minut. Před koncem pečení dozlatova spěním v hrnci nakrájenou cibulku. Přidáme celý obsah co se pekl v troubě - česnek, dýni. Přilejeme vodu a ještě krátce povaříme. Polévku v závěru rozmixujeme. Nezahušťuji - je hustá dost, naopak, ještě trochu zředím vodou. Pak už jen dochutit - sůl, pepř. Občas přidávám kokosové mléko ( smetanu nemohu, děti na ní mají alergii ) Polévka je výborná! Děláme jí už roky a super. Nedávno se tento recept objevil i v televizním herbáři. :) Dobrou chuť.
Dýňová semínka se mohou opražit - zbavíme je pod vodou dužniny, co možná nejvíce. Dáme na pečící papír, nejlépe aby se nepřekrývala. pokapeme oliv. olejem cca lžičku a lžičku soli. Pečeme cca 40 minut na 180stupňů. Několikrát za dobu pečení promícháme. Když mají zlatavou barvu, vyndáme a necháme vychladnout. Buď konzumujeme samotné, nebo dozdobíme polévku.
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně, česnek vyloupaný - nepasíruji. Nechávám celé stroužky. Posypu hrubou solí - nemusíme šetřit a šup s pekáčkem do trouby na 190 stupňů - cca 45minut. Před koncem pečení dozlatova spěním v hrnci nakrájenou cibulku. Přidáme celý obsah co se pekl v troubě - česnek, dýni. Přilejeme vodu a ještě krátce povaříme. Polévku v závěru rozmixujeme. Nezahušťuji - je hustá dost, naopak, ještě trochu zředím vodou. Pak už jen dochutit - sůl, pepř. Občas přidávám kokosové mléko ( smetanu nemohu, děti na ní mají alergii ) Polévka je výborná! Děláme jí už roky a super. Nedávno se tento recept objevil i v televizním herbáři. :) Dobrou chuť.
Dýňová semínka se mohou opražit - zbavíme je pod vodou dužniny, co možná nejvíce. Dáme na pečící papír, nejlépe aby se nepřekrývala. pokapeme oliv. olejem cca lžičku a lžičku soli. Pečeme cca 40 minut na 180stupňů. Několikrát za dobu pečení promícháme. Když mají zlatavou barvu, vyndáme a necháme vychladnout. Buď konzumujeme samotné, nebo dozdobíme polévku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kokodak1984
(upraveno)
2. 9. 2021, 16:12
Jednoduchá na přípravu, výborná polévka, doporučuji.

nahlásit

jarcam
(upraveno)
28. 10. 2019, 15:24
Naprosto dokanalá, díky


nahlásit

MIMIPLUSÍK
(upraveno)
18. 11. 2018, 17:21
výborná chuť, dnes poprvé uvařeno
budu vařit




nahlásit

danima3
(upraveno)
3. 9. 2018, 18:32
Vyzkoušela jsem spoustu receptů, s brambory, zeleninou, různým kořením... Ale tohle je nej recept teda

nahlásit

Matka_Luca
(upraveno)
28. 11. 2017, 10:34
Také milujeme dýňovou polévku. A když ji chci ozvláštnit, přidám do ní víno. To je potom fakt mňamka a chutná i muži
Můj recept: http://www.e-zin.cz/famozni-dynova-polevka-na-vine/

nahlásit

Petulda
(upraveno)
27. 11. 2017, 19:19
Výborná, jednoduchá a hlavně z ingrediencí, které mám vždycky doma
Děkuji za recept!




nahlásit
mitad
(upraveno)
17. 10. 2016, 22:00
Dýňová je také naše oblíbená. Přidávám trochu mletého zázvoru, může být i kurkuma, polévka má výbornou chuť. Jinak klasika, na másle cibulka, dýně se šlupkou na kostky, voda nebo vývar, sůl. Rozmixovat, každý si pak na talíři přidá zakysanou smetanu. Opražím koupená dýňová semínka, kdo má chuť, dá si do polévky. Jako bonus osmažím slaninu nebo krutony. Dobrou chuť !
nahlásit

Marten
(upraveno)
7. 10. 2016, 16:19



nahlásit

mimicek
(upraveno)
5. 12. 2015, 11:03



nahlásit

koki01
(upraveno)
29. 10. 2015, 19:35







nahlásit

bekorka
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:44
@koki01
Péťo, jsem ráda, že chutnala.
nahlásit

Anýska08
(upraveno)
28. 10. 2015, 18:47
Maruško, dnes jsem uvařila tuto polévku a musím říct, že je luxusní.
Měla jsem strach z toho česneku, tak jsem dala jen půlku paličky, ale i tak to bylo výborné
a 2 letý syn si přidával
Opravdu je krásně hustá, ještě potřebovala trochu zředit
takže příště z ní nebude polévka, ale omáčka
Polévka jako omáčka byla na večeři s těstovinou a kuřecím masem, také luxusní.. A ušetřený čas
Mooc děkuji za úžasný receptík 2v1.

















nahlásit

bekorka
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:42
@Anýska08
Katko jsem moc ráda, že chutnala, recept není můj - kdysi jsem si ho někde opsala, už nevím ani od koho...., ale musela jsem se podělit. Mám jí moc ráda. Obecně letos jsem trochu víc "dýňovala"

nahlásit