(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Broskvová marmeláda s vanilkou
Potřebné ingredience
1,25 g odpeckovaných broskví ++ 250g cukru ++500g želírovacího cukru 2:1 ++ 2 citrony ++ 4 lžíce koňaku, brandy nebo rumu ++ vanilkový lusk
Postup přípravy
broskve můžeme a nemusíme zbavit slupky.
nakrájené broskve zasypeme cukrem, přidáme šťávu ze dvou citronů, promícháme a necháme několik hodin odležet (čtyři stačí).
pak zalijeme cca 1 dcl vody a vaříme zvolna 20 minut. směs tvoří pěnu, která se má sbírat, ale ona pak zmizí, takže tento krok jsem vynechala. poté rozmixujeme (není nutné) a vaříme dalších cca 20 minut.
necháme chvíli stát a přidáme alkohol. ten jsem neměla, takže jsem dala cukrářskou tresť s příchutí brandy - asi jednu lžičku.
nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek vanilky a zavíčkujeme.
kvůli lepšímu želírování je možné přidat do směsi jedno oloupané jablko, obsahuje více pektinu.
kdo má rád úplně tuhou marmeládu, v originál receptu je na toto množství broskví kilo želírovacího cukru 2.1.
my radši tekutější:-)
z tohoto množství jsem měla pět menších sklenic. je fakt výborná!!
recept je ze serveru apetitonline.cz, odtud je i foto
nakrájené broskve zasypeme cukrem, přidáme šťávu ze dvou citronů, promícháme a necháme několik hodin odležet (čtyři stačí).
pak zalijeme cca 1 dcl vody a vaříme zvolna 20 minut. směs tvoří pěnu, která se má sbírat, ale ona pak zmizí, takže tento krok jsem vynechala. poté rozmixujeme (není nutné) a vaříme dalších cca 20 minut.
necháme chvíli stát a přidáme alkohol. ten jsem neměla, takže jsem dala cukrářskou tresť s příchutí brandy - asi jednu lžičku.
nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek vanilky a zavíčkujeme.
kvůli lepšímu želírování je možné přidat do směsi jedno oloupané jablko, obsahuje více pektinu.
kdo má rád úplně tuhou marmeládu, v originál receptu je na toto množství broskví kilo želírovacího cukru 2.1.
my radši tekutější:-)
z tohoto množství jsem měla pět menších sklenic. je fakt výborná!!
recept je ze serveru apetitonline.cz, odtud je i foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé