(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
"opičí máslo" - rychlý džem z banánů a ananasu s kokosem
Potřebné ingredience
5 žlutých banánů ++ velká plechovka ananasu - kousky, i se šťávou ++ 1 citron ++ 200g cukru (možno dát i hnědý nebo vanilkový) ++20 g kokosu
Postup přípravy
banány, ananas i se šťávou, šťávu z citronu, cukr i kokos vaříme do změknutí cca 20 minut, poté rozmixujeme ponorným mixérem. Plníme do sklenic a zavíčkujeme. můžeme 20 minut sterilovat v troubě na 100 stupňů.
recept vyšel v časopisu Albert, foto je také z alberta
originálně patří 300g cukru, ale je to strašně sladké, takže potřeba přizpůsobit vlastní chuti:-) mně nejvíc chutná jen se 100g cukru.
recept vyšel v časopisu Albert, foto je také z alberta
originálně patří 300g cukru, ale je to strašně sladké, takže potřeba přizpůsobit vlastní chuti:-) mně nejvíc chutná jen se 100g cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
25. 7. 2017, 22:53
Tohle vypadá zajímavě,asi vyzkouším. díky za receptík.