Perník z jablek
Potřebné ingredience
Těsto: 300g polohrubé mouky, 100g cukru, 100g rozpuštěného másla, 2 vejce, 3 lžíce kakaa, 200ml mléka, prášek do perníku, 3-5 nahrubo nastrouhaných jablek. Poleva: čokoláda na vaření, zakysaná smetana
Postup přípravy
Můžete zkusit krém, který je luxusnější, ale pracnější: 250ml mléka, 40g kakaa, 35g hladké mouky, 100g másla,150g moučkového cukru a ještě 60 g kakaa. Postup: mléko, 40g kakaa a hladkou mouku přivedeme k varu, umícháme kaši a dáme vychladnout. Mezitím si vyšleháme máslo, cukr a 60g kakaa. Postupně zašleháváme kakaovou kaši. Vyšleháme hladký krém konzistencí připomínající nutellu.
Zkuste jiný recept, ale chuťově také vynikající. PERNÍK S JABLKY S KEFÍREM: 5 jablek, 2 vejce, 150ml oleje, 250ml kefíru, 200g cukru, prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 500g polohrubé mouky.
Postup: Jablka nastrouháme na jemném struhadle (nebo se bez slupek dají dát do mixéru a umixovat), přidáme vše ostatní. Je toho celkem dost, tak si připravte větší misku :o) Pečeme na 170°C cca 25 minut.
Může se jíst jen tak nebo promazat marmeládou a polít čoko polevou či krémem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé