(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Perník z jablek

Potřebné ingredience
Těsto: 300g polohrubé mouky, 100g cukru, 100g rozpuštěného másla, 2 vejce, 3 lžíce kakaa, 200ml mléka, prášek do perníku, 3-5 nahrubo nastrouhaných jablek. Poleva: čokoláda na vaření, zakysaná smetana
Postup přípravy
Všechny ingredience umixujeme, přidáme nastrouhaná jablíčka a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180°C cca 15 minut. Než korpus vychladne připravíme si polevu. V mikrovlnce (na nejnižší výkon, ať se nepřipálí!) nebo ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme se zkysanou smetanou. Korpus rozdělíme napůl. Jednu polovinu namažeme marmeládou a přiklopíme druhou půlkou. Pak navršíme na korpus krém a ozdobíme dle fantazie.
Můžete zkusit krém, který je luxusnější, ale pracnější: 250ml mléka, 40g kakaa, 35g hladké mouky, 100g másla,150g moučkového cukru a ještě 60 g kakaa. Postup: mléko, 40g kakaa a hladkou mouku přivedeme k varu, umícháme kaši a dáme vychladnout. Mezitím si vyšleháme máslo, cukr a 60g kakaa. Postupně zašleháváme kakaovou kaši. Vyšleháme hladký krém konzistencí připomínající nutellu.
Můžete zkusit krém, který je luxusnější, ale pracnější: 250ml mléka, 40g kakaa, 35g hladké mouky, 100g másla,150g moučkového cukru a ještě 60 g kakaa. Postup: mléko, 40g kakaa a hladkou mouku přivedeme k varu, umícháme kaši a dáme vychladnout. Mezitím si vyšleháme máslo, cukr a 60g kakaa. Postupně zašleháváme kakaovou kaši. Vyšleháme hladký krém konzistencí připomínající nutellu.

Zkuste jiný recept, ale chuťově také vynikající. PERNÍK S JABLKY S KEFÍREM: 5 jablek, 2 vejce, 150ml oleje, 250ml kefíru, 200g cukru, prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 500g polohrubé mouky.
Postup: Jablka nastrouháme na jemném struhadle (nebo se bez slupek dají dát do mixéru a umixovat), přidáme vše ostatní. Je toho celkem dost, tak si připravte větší misku :o) Pečeme na 170°C cca 25 minut.
Může se jíst jen tak nebo promazat marmeládou a polít čoko polevou či krémem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
5. 11. 2018, 11:56
Dobrý den,určitě vyzkouším,děkuji za bezva receptík.





nahlásit
marinne
(upraveno)
4. 11. 2018, 17:42
moc děkuji za recept i za recept na krém - opravdu luxusní, ukládám do oblíbených






nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
8. 10. 2015, 17:38

nahlásit

kymama
(upraveno)
28. 9. 2015, 17:57
Moc díky za recept. Je výtečný, krásně vláčný a čoko poleva se zakysankou taky nemá chybu


nahlásit
Latimeriepodivna
(upraveno)
24. 9. 2015, 15:18
Obzvláště ta poleva ze zakysané smetany je pecka
Dala jsem 2 čokolády a 2zakysané smetany, kolegyně přidala ještě ušlehanou šlehačku....to byla teprve báseň.



nahlásit
ONdráčci
(upraveno)
22. 9. 2015, 10:21



nahlásit