(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Nepečený cheesecake dvoubarevný

Potřebné ingredience
Korpus: balíček sušenek (Bebe, máslových, věnečků...), 70-100g rozpuštěného másla, lžíce rumu .......................................................... Krém: 1 krémový sýr (Lučina, Philadelphia nebo Ricota), 1 šlehačka, 1 mascarpone, želatinový ztužovač na nepečený moučník
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s dalšími surovinami. Těsto vmačkáme do formy vyložené potravinářskou folií. Než si připravíme náplň, dáme chladit do lednice.
Šlehačku vyšleháme. Ve vedlejší míse umixujeme krémový sýr a mascarpone. Kdo chce víc sladké, může přimixovat moučka cukr - pro nás je to sladké dost. Do misky nasypeme želatinový ztužovač, přidáme 100ml vody a intenzivně šleháme asi 15vteřin. Pak želatinu přidáme do krému a umixujeme. Nakonec přimícháme šlehačku. Odebereme půlku, do kterého zamícháme 3lžíce kakaa.
Na sušenky nalijeme tmavý krém. Na tmavý krém navršíme světlý a uhladíme. Zdobíme dle fantazie. Dáme ztuhnout do lednice.
Šlehačku vyšleháme. Ve vedlejší míse umixujeme krémový sýr a mascarpone. Kdo chce víc sladké, může přimixovat moučka cukr - pro nás je to sladké dost. Do misky nasypeme želatinový ztužovač, přidáme 100ml vody a intenzivně šleháme asi 15vteřin. Pak želatinu přidáme do krému a umixujeme. Nakonec přimícháme šlehačku. Odebereme půlku, do kterého zamícháme 3lžíce kakaa.
Na sušenky nalijeme tmavý krém. Na tmavý krém navršíme světlý a uhladíme. Zdobíme dle fantazie. Dáme ztuhnout do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé