(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kynuté švestkové knedlíky-klasika
Potřebné ingredience
300g hrubé mouky,2 dl vlažného mléka,1 vejce,1 lžíci oleje, špetku soli,1 lžíci cukru,20g droždí švestky mletý mák, moučkový cukr, zakysaná smetana
Postup přípravy
Droždí rozmícháme s vlažným mlékem ,lžící cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy si prosejeme mouku ,přidáme vejce ,lžíci oleje, trochu soli a vykynutý kvásek-Těsto důkladně promícháme a necháme vykynout-asi půl hodiny. Z těsta pak vykrajujeme lžící stejné kousky, rozmáčkneme do placičky ,na ni položíme 2 vypeckované švestky a zabalíme do kulatého knedlíku. Dáme si vařit vodu a do vroucí, knedlíky zavaříme 4 minuty pod pokličkou přikryté a 4 minuty odkryté. Uvařené knedlíky vyndáme a ihned špejlí propícháme-aby se nesrazily.
Na talíři posypeme bohatě mletým mákem -smíchaným s moučkovým cukrem. Já je již na vrchu nemastím ale dám na každý lžičku, zakysané smetany.
Na talíři posypeme bohatě mletým mákem -smíchaným s moučkovým cukrem. Já je již na vrchu nemastím ale dám na každý lžičku, zakysané smetany.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé