(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vrstvené řezy z jablek a máku
Potřebné ingredience
Cca 1kg jablek, 150g mletého máku, 400g cukru, 5 vajec 200ml oleje 200ml vody, 350 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Další z jablečných receptů. Tentokrát pro ty, kteří mají rádi mák.
Jablka nastrouháme na hrubo. Štávu slijeme, ale moc nevymačkáváme. Smícháme s 100g cukru.
V jiné míse smícháme mák se 100g cukru.
V další míse vyšleháme těsto z 350g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g cukru, 200ml oleje, 200ml vody a 5 vajec. Menší polovinu těsta smícháme s makovou směsí.
Na plech dáme první vrstvu - jablka s cukrem, pak přidáme druhou makovou vrstvu a rovnoměrně rozprostřeme. Na ní vlijeme poslední vrstvu - bílé těsto bez máku. Pečeme na 170 stupňů dozlatova.
Po upečení a vychladnutí překlopíme těsto jablkami nahoru. Ještě na teplá jablka nasypeme nastrouhanou čokoládu nebo polijeme čoko polevou.
Jablka nastrouháme na hrubo. Štávu slijeme, ale moc nevymačkáváme. Smícháme s 100g cukru.
V jiné míse smícháme mák se 100g cukru.
V další míse vyšleháme těsto z 350g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g cukru, 200ml oleje, 200ml vody a 5 vajec. Menší polovinu těsta smícháme s makovou směsí.
Na plech dáme první vrstvu - jablka s cukrem, pak přidáme druhou makovou vrstvu a rovnoměrně rozprostřeme. Na ní vlijeme poslední vrstvu - bílé těsto bez máku. Pečeme na 170 stupňů dozlatova.
Po upečení a vychladnutí překlopíme těsto jablkami nahoru. Ještě na teplá jablka nasypeme nastrouhanou čokoládu nebo polijeme čoko polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé