Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

JEŽCI

0.0
JEŽCI

Potřebné ingredience

1 VEJCE 200 g TUKU 350 g HLADKÁ MOUKA 50 g CUKR KTUPICE 100 g MÁSLO

Postup přípravy

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije.
Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout.
Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky.
Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanatko1 14. 12. 2015, 9:21
Dobrý den, těsto je příliš tučné, v troubě se ježci roztekli na slimáky :-( po upečení je cukroví příliš drobivé.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie