(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Domácí pomerančový džus
Potřebné ingredience
500 g pomeranč 750 g cukr pískový 50 g kyselina citrónová
Postup přípravy
Pomeranče důkladně omyjeme ve vodě se saponátem a poté v octové vodě, aby se kůra zbavila všech nečistot. Poté je (i s kůrou) nakrájíme na malé kousky a vložíme do tlakového hrnce. Přisypeme kyselinu citronovou, 1 litr vody, přikryjeme a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den pomeranče 15 minut povaříme. Studenou směs rozmixujeme, přidáme 8 litrů vody, cukr a promícháme. Doporučuji před podáváním přecedit.
Druhý den pomeranče 15 minut povaříme. Studenou směs rozmixujeme, přidáme 8 litrů vody, cukr a promícháme. Doporučuji před podáváním přecedit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé