(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Tuplované koláčky
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 30g droždí, 80g pískového cukru, 300g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 2 žloutky, 100g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rumu, 1/4 lžičky soli, tuk na vymazání plechu, tvarohová a povidlová náplň, drobenka, vejce na potření
Postup přípravy
Ve 100ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, přidáme zbylé vlažné mléko s rozšlehanými žloutky, rozehřátý tuk, olej, rum, vykynutý kvásek, sůl a dobře vypracujeme těsto, které necháme asi 30min. kynout. Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme z nich kuličky, které necháme krátce vykynout. Kuličky zploštíme dlaní a do středu dáme lžičkou tvarohovou náplň. Těsto pevně uzavřeme a bochánky dáme na vymazaný plech. Do každého bochánku uděláme skleničkou zabalenou v utěrce a namočnou v mouce důlek, který vyplníme švestkovými povidly. Koláčky posypeme dröbenkou a necháme krátce vykynout. Okraje kolem náplně potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 min do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé