(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Vepřový perkelt

Potřebné ingredience
Libová vepřová plec asi 400g, 1 větší cibule,1 malý rajský protlak,2 lžíce oleje,3 stroužky česneku,1 lžička mleté papriky,sůl, asi 2 lžíce hladké mouky,kelímek zakysané smetany
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme nudličky masa-osmahneme,přidáme papriku,osolíme-zalijeme asi hrnkem vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Když máme maso ,šťávu zahustíme moukou,rozmíchanou v troše vody, přidáme rajský protlak a utřený česnek a povaříme.Nakonec přidáme smetanu ,kterou povaříme již jen krátce.Podávám s těstovinami,můžeme si dát i s houskovým knedlíkem-jak kdo má rád.( ty bílé ťupky v omáčce jsou ze smetany).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
15. 10. 2022, 19:44
Dobrý den,dnes jsem uvařila podle Vašeho receptíku a opravdu nám všem moc chutnalo.
děkuji za receptík a určitě jsem nevařila naposledy.







nahlásit

Palatka222
(upraveno)
29. 10. 2015, 19:54
Aby se vám smetana nesrazila, nesmíte ji dávat studenou do vroucího jídla. Je lepší si do smetany vmíchat pár lžic teplé omáčky, dobře promíchat a pak teprve vmíchat do hrnce s pokrmem.

nahlásit
mobydick
(upraveno)
1. 8. 2015, 18:08




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
29. 7. 2015, 14:33

nahlásit