(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kandované višně
Potřebné ingredience
1kg vypeckovaných višní(měla jsem zhruba 1,1kg),kůra z 1 bio citronu, 2 hrnky cukru krupice, 2 hrnky medu, 2 hrnky vody
Postup přípravy
Višně vypeckujeme. Z kůry citronu odřízneme bílou vrstvu a tu žlutou nakrájíme na malé kousky. Do hrnce nasypeme cukr, nalijeme med a vodu. Vše svaříme a přidáme višně s citronovou kůrou a odstavíme z ploténky. Necháme vychladnout a dáme přes noc do ledničky. Druhý den scedíme šťávu, opět ji necháme přejít varem a přidáme okapané višně. takto to děláne celý týden. Po týdnu necháme na sítku nebo něčem podobném okapat a oschnout. Šťávu nevyléváme, ale můžeme ji dál zpracovat(pít s vodou, přidat do želé atd.).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
14. 7. 2015, 21:05
jak je to s tím medem?? nemají být jen 2 hrnky?
Kamis1
(upraveno)
15. 7. 2015, 5:24
@hantonie
Pardon, už je opraveno
dlouhých
(upraveno)
14. 7. 2015, 21:25
@hantonie
Asi to budou 2 hrnky medu a 2 hrnky vody.