Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

VIŠŇOVÁ ZMRZLINA

0.0
VIŠŇOVÁ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

250 ml sladké smetany, 2 žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička solamylu, 150 g vypeckovaných višní

Postup přípravy

V hrnku smícháme smetanu se žloutky, lžící třtinového cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou solamylu. Hrnek se směsí postavíme do vodní lázně (do většího hrnce) a vaříme. Směs musíme míchat tak dlouho dokud nezhoustne , ale pozor samotná směs se nesmí vařit! Pak směs necháme vychladnout. Při chlazení občas promícháme, aby se neutvořil škraloup. Mezitím si vypeckujeme višně a tyčovým mixérem je rozmixujeme do hladké kaše. Do vychladlého krému vmícháme rozsekané višně. Vše důkladně promícháme a naplníme do nanukových formiček. Dáme do mrazáku a druhý den je hotovo. Dobrou chuť :-)
Místo višní se dají použít maliny, broskve a jiné ovoce.

Ingredience.

Smícháme smetanu se žloutky, lžící moučkového cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou solamylu.

Hrnek se směsí postavíme do vodní lázně (do většího hrnce) a vaříme.

Směs musíme míchat tak dlouho dokud nezhoustne , ale pozor samotná směs se nesmí vařit! Pak směs necháme vychladnout. Při chlazení občas promícháme, aby se neutvořil škraloup.

Mezitím vypeckujeme višně.

Tyčovým mixérem je rozmixujeme.

do hladké kaše.

Do vychladlého krému vmícháme rozsekané višně.

Vše důkladně promícháme a naplníme do nanukových formiček.

Dáme do mrazáku a druhý den je hotovo.

Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie