VIŠŇOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
250 ml sladké smetany, 2 žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička solamylu, 150 g vypeckovaných višní
Postup přípravy
Místo višní se dají použít maliny, broskve a jiné ovoce.
Ingredience.
Smícháme smetanu se žloutky, lžící moučkového cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou solamylu.
Hrnek se směsí postavíme do vodní lázně (do většího hrnce) a vaříme.
Směs musíme míchat tak dlouho dokud nezhoustne , ale pozor samotná směs se nesmí vařit! Pak směs necháme vychladnout. Při chlazení občas promícháme, aby se neutvořil škraloup.
Mezitím vypeckujeme višně.
Tyčovým mixérem je rozmixujeme.
do hladké kaše.
Do vychladlého krému vmícháme rozsekané višně.
Vše důkladně promícháme a naplníme do nanukových formiček.
Dáme do mrazáku a druhý den je hotovo.
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé