(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Tradiční velikonoční mazanec
Potřebné ingredience
250 ml mléka,
30 g droždí,
120 g cukru krupice,
500 g polohrubé mouky,
120 g másla,
1 vanilkový cukr,
špetka soli,
4 žloutky,
hladká mouka na podsypání,
50 g rozinek,
50 g loupaných mandlý,
moučkový cukr.
Postup přípravy
Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku curku a mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a 3 žloutky. DO vypracovaného těsta vmícháme roznky a polovinu mandlí. Mísu přikrajeme a těsto necháme kynout.
Pak z něj vytvoříme dva bochánky a necháme je kynout. Přeložíme je na plech, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž.
Vložíme do vyhřáté trouby (asi 180 stupňů) a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Dobrou chuť
Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a 3 žloutky. DO vypracovaného těsta vmícháme roznky a polovinu mandlí. Mísu přikrajeme a těsto necháme kynout.
Pak z něj vytvoříme dva bochánky a necháme je kynout. Přeložíme je na plech, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž.
Vložíme do vyhřáté trouby (asi 180 stupňů) a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé