ZMRZLINA Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU - BEZOVÁ :-)
Potřebné ingredience
200 ml vody, 2 ks smetany ke šlehání, 150 g hnědého nerafinovaného cukru, 1 ks vanilkového cukru, 1 ks limetky, 1 ks citronu, 15 květů černého bezu
Postup přípravy
Květy bezu je dobré natrhat v přírodě, ne u silnic…
Po dvou dnech směs scedíme přes jemné sítko, vymačkáme bezové květy, limetku a citron za použití lžíce či ruky. Získáme cca 340 ml bezového hodně koncentrovaného sirupu. Tuto dávku je lepší použít na 2x.
Ušleháme 2 smetany ke šlehání a vlijeme 1/2 sirupu a důkladně promícháme. Druhou polovinu sirupu můžeme prozatím zamrazit pro další použití, přeci jen se jedná o sezónní zmrzlinku. Kdo by chtěl opravdu silnou bezovou chuť může použít celou směs na 2 smetany.
Získáme tak hustou směs, kterou naplníme do formiček, uhladíme lžičkou a dáme do mrazáku. Druhý den je zmrzlinka se specifickou chutí bezu hotová.
Dobrou chuť :-).
Ingredience :-)
Do většího hrnce nalijeme vodu a přidáme třtinový cukr.
Zahřáním rozpustíme, nevaříme.
Směs necháme zcela vychladnout. Mezi tím důkladně opláchneme limetku s citronem (kůru) a nakrájíme na kolečka.
Do vychladlé směsi natrháme květy bezu, zasypeme vanilkovým cukrem.
Přidáme limetku citronem.
Důkladně promícháme a necháme 48 hodin v zakrytém hrnci při pokojové teplotě odležet.
Během 48 hodin 2x promícháme.
Po dvou dnech směs scedíme přes jemné sítko, vymačkáme bezové květy, limetku a citron za použití lžíce či ruky.
Získáme cca 340 ml bezového hodně koncentrovaného sirupu. Tuto dávku doporučuji použít na 2x.
Ušleháme 2 smetany ke šlehání.
Vlijeme 1/2 sirupu.
A důkladně promícháme.
Získáme tak hustou směs, kterou naplníme do formiček.
Uhladíme lžičkou.
Dáme do mrazáku a druhý den je zmrzlinka se specifickou chutí bezu hotová. Dobrou chuť :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé