Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Cheesecake srdíčková lahoda ala jahoda :)

0.0
Cheesecake srdíčková lahoda ala jahoda :)

Potřebné ingredience

Korpus:
150 g BeBe sušenek - tmavých
3 lžíce rozpuštěného másla
Tvarohová náplň:
4 vejce
500 g tvarohu (dvě vaničky)
1 vanička mascarpone (kaufland 35,-)
250 g moučkového cukru (dávám od oka)
1 vanilkový cukr
Jahodové zdobení:
jahody pokrájené na plátky
rozmixované jahody svařené na hustší rozvar s trochou cukru

Postup přípravy

Nejdřív si připravte korpus. Sušenky si rozdrťte v robotu a promíchejte s rozpuštěným máslem. Dobře hmotou vyložte dortovou formu i po krajích. Korpus dejte upéct do trouby vyhřáté na 170 °C na deset minut. Po upečení nechte vychladnout. Vychladlou formu s korpusem dobře obalte alobalem a troubu ztlumte na 160 °C. Do trouby si dejte nádobu s vodou, do které se vejde i dortová forma s koláčem, aby se vám stihla ohřát, než dáte péct celý koláč.
Než vám vychladne korpus, připravte si jahody a náplň. Rozmichujte si asi 200 g jahod s 1-2 lžícemi cukru a dejte na pánev povařit, vyvařit vodu, aby byla konzistence marmeládová. Nechte jahody trochu vychladnout, abyste je nedávali na tvarohovou směs horké.
Na tvarohový základ si nejprve rozmíchejte tvaroh s mascarpone. Vejce přidávejte jedno po druhém, vždycky je důkladně zapracujte. Na konec vmíchejte cukr.
Teď nalijte směs na vychladlý korpus. Lžičkou na něj poklaďte jahodou směs a obrácenou stranou lžičky můžete vytvořit i spirálku. Vložte do vodní lázně do trouby a pečte asi 60 – 70 minut. Než jej vyndáte z trouby neměl by být koláč úplně tuhý, střed by měl být ještě takový třepací, protože ještě dojde, až se bude venku chladit. Já jsem pekla v horkovzdušné troubě na 160 °C 70 minut.
Koláč vyndejte z trouby, odstraňte alobal a nechte koláč vychladnout při pokojové teplotě a pak jej dejte chladit do lednice. Ideálně chlaďte přes noc. Než budete koláč servírovat, tak jej ještě můžete poklást plátky jahod.
Dobrou chuť :) u nás nestihl ani řádně odležet, takže fotka rozkrojeného bude příště ;)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie