(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
5 vyjec, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 100 ml vody, 250 g pol. mouky, 1/4 prášku do pečiva KRÉM: 3 lžíce cukru, 500 ml rozmačkaných jahod, 2 jahodové pudingové prášky, 200 g másla, čokoládová poleva nebo nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a postupně zašlehejte vodu. Přidejte olej a dobře rozmíchejte. Mouku prosejte s práškem do pečiva a vmíchejte do směsi. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka zamíchejte do těsta. Piškot upečte (asi 20 minut) a nechte vychladnout. Rozmačkané jahody dolijte vodou do 750 ml a dejte vařit. V trošce vody rozmíchejte pudingové prášky, vlijte je k jahodové směsi a uvařte puding. Přidejte cukr a za občasného míchání uvařte. Po vychladnutí pudingu zašlehejte máslo a vytvořte krém. Hotový krém dejte na vychladlý korpus.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
svišť
(upraveno)
12. 3. 2017, 19:24
mooooc dobre