Zdravý koláč z ovesných vloček s tvarohem
Potřebné ingredience
Recept jsem tak nějak jednou poskládala, co dům dal. Chutí je koláč ale moc dobrý, vláčný a navíc ve zdravé variantě. Jindy obměňuji přidáním ořechů, slunečnicových semínek, namočených brusinek nebo goji, ovoce dle sezonní dostupnosti nebo i kompotované, kousky čokolády, kakaem apod. Někdy místo mléka rozředím jogurt nebo dám kefír. Je to prostě na vás.
Postup přípravy
2x vanilkový pudink (prášek) - lze nakombinovat i jinou příchuť
1 hrnek - ovesné vločky
1 hrnek - kokos
1 hrnek - mléko
2x vejce
1x vanilkový cukr
1x prdopeč (nahrazuji 2 čaj. lžičkami sody)
1 pol. lž. - cukr (používám třtinový)
1 pol. lž. - med
namočené rozinky (třeba v rumu)
4-5 ks - jablka (domácí nechávám se slupkou)
1 ks - mrkev (ale nemusí být)
1 čaj. lž. - skořice
trochu citronové šťávy
Tvarohová poleva:
1x tvaroh 250 g
2 pol. lž. - cukr (používám třtinový)
2 pol. lž. - rum
1/2 hrnku - mléko
V mixéru pomixuju (lze samozřejmě nastrouhat na struhadle) jablka, mrkev, vločky, kokos. V míse vyšlehám vejce, cukry, med, skořici, sodu, přidám mléko a smíchám s vločkovou hmotou. Přimíchám rozinky, ovoce (měla jsem otevřený třešňový kompot, tak jsem ho sdělala), pokapu citronem, další prostě dle chuti. Vlijeme do menšího pekáčku nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem (moje forma má průměr 24 cm.). Pečeme na 180°C asi 25-30 min. (až nahoře nebude už vidět tekutina, ale pevný povrch). Mezitím si vyšleháme tvarohovou vrstvu, kterou poté pomažeme koláč a necháme ještě dalších cca 10-15 min. v troubě zapéct do ztuhnutí. Krájíme až vychladlé.
Dobrou chuť!
.
.
.
.
.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé