ZMRZLINA hodně ČOKOLÁDOVÁ
Potřebné ingredience
570 ml plnotučného mléka, 200 g čokoláda na vaření, 300 ml smetana ke šlehání, 100 g hnědého nerafinovaného cukru, 45 g kakaa (kdo chce opravdu hodně čokoládovou chuť, může dát kakaa až 60 g)
Postup přípravy
Pomocí metliček ušleháme smetanu a vmícháme ji do vychladlé směsi čokoládového krému a dobře promícháme.
Poté směs rozdělíme do formiček a dáme zamrazit. Nebo můžeme vše nalít do vhodné nádoby a dát zmrazit, během mražení je dobré zmrzlinu 1-2x promíchat.
Dobrou chuť :-)
Potřebné ingredience :-)
Mléko s cukrem přivedeme v „pískáči „ k varu, pak do něj přidáme na kousky nalámanou čokoládu.
Dále přidáme kakao (je dobré ho prosít, aby se netvořily hrudky) a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
V případě, že nám ve směsi zůstanou hrudky, použijeme tyčový mixér se sekáčkem a hrudky rozmixujeme. Směs necháme zcela vychladnout.
Pomocí metliček ušleháme smetanu.
A smetanu vmícháme do vychladlé směsi čokoládového krému a dobře promícháme.
Poté směs rozdělíme do formiček.
A dáme zamrazit.
Nebo můžeme vše nalít do vhodné nádoby a dát zmrazit, během mražení je dobré zmrzlinu 1-2x promíchat.
:-) DOBROU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé