ELSA ANNA A OLAF
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Dortové korpusy: vanilkovo-kokosové - oba dva, krém - pařížský + šlehačkovo tvarohový s mascarpotne, broskvový kompot, šťáva z broskvového kompotu na prokapání korpusů, krém máslový na obmazání dortů, fondánová potahovka a figurky z domácího mléčného marcipánu.
Celková váha dortu: 4,50 kg
Celková váha dortu: 4,50 kg
Pohled z boku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ter+Kat
(upraveno)
10. 6. 2015, 23:38
Parádní . Mohu poprosit recepty na ty krémy do dortu ??? Případně moc děkuji.E
Arěv52
(upraveno)
10. 9. 2015, 11:01
@Ter+Kat
Dobrý den, moc se omlouvám za tak pozdní odpověď na Vaši otázku ohledně krémů do mého dortíku. Nebyla jsem přes tři měsíce přítomna v místě svého bydliště až nyní. Nevím zda Vám to ještě pomůže po tak dlouhé době, ale přesto recept napíši. Krém byl šlehačkovo tvarohový s mascarpone a dělala jsem jej tak, že v míse vyšlehám mascarpone, tvaroh, zakysanou smetanu 16% a asi 4-5 PL moučkový cukr a vanilkový cukr do hladka a postupně do něj přišlehám polovinu sáčku kokosového pudinku bez vaření od Dr. Oetkera a pořádně vyšleháme do hustého hladkého krému. Je to výborný a moc dobrý krém. U fotografie jsem to tak důkladně nerozepisovala. A pařížsky krém jsem dělala takto: 250 ml smetany 33%tní dám na sporák a vložím do ní nalámanou čokoládu 250g. Zahřívám do bodu varu, sundám z plotny a míchám tak dlouho až se všechna čokoláda rozpustí a míchám do vychladnutí. Poté uložím do lednice nejlépe přes noc. Na druhý den čokoládovou smetanu rozšlehám a přišlehávám k ní asi 150 ml vychlazené smetany 33%tní a šlehám do hustého hladkého krému. Snad jsem Vám alespoň trochu pomohla a ještě jednou se moc omlouvám.