(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bublanina
Potřebné ingredience
5 vajec, 30 dkg cukru (10 lžic), 40 dkg polohrubé mouky (13-14 lžic), 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 15 dkg oleje (1,5-1,8 dcl), 15 dkg vody (1,5-1,8 dcl)
Postup přípravy
Vyšleháme bílky.
V jiné míse šleháme postupně žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak všleháme olej a vodu, potom moukou s prdopečem. Nakonec vmícháme sníh.
Vlijeme na hlubší, sádlem vymazaný a krupicí nebo kokosem vysypaný plech.
Poklademe ovocem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
V jiné míse šleháme postupně žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak všleháme olej a vodu, potom moukou s prdopečem. Nakonec vmícháme sníh.
Vlijeme na hlubší, sádlem vymazaný a krupicí nebo kokosem vysypaný plech.
Poklademe ovocem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé