(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Citronová buchta - Babeta
Potřebné ingredience
190 gr polohr. mouky 165 gr cukr moučka 3 žloutky + 1 bílek 75 ml ohřátého mléka 75 gr rozpuštěného másla 1 prdopeč vanilkový cukr šťáva z 1/2 citronu 1 a 1/2 lžičky citronové aroma
Postup přípravy
Původní recept jsem našla na netu, ale vzhledem k tomu, že nemám ráda olejové buchty a poslední dobou mi vadí i se sněhem, jsem si recept trochu poupravila.
Jinak postup je stejný jako u jiné piškotové buchty. Jen místo horké vody jsem dala mléko a místo oleje rozpuštěné máslo. Nakonec jsem vmíchala sníh jen z jednoho bílku. A stačilo, těsto bylo krásně nadýchané.
Pekla jsem ve formě na chlebíček na 170°C cca 40 minut.
Po upečení buchtu hojně posypat moučkovým cukrem. Po uležení druhý den chutná jako opravdová Babeta, co si pamatuji z dětství.
Jinak postup je stejný jako u jiné piškotové buchty. Jen místo horké vody jsem dala mléko a místo oleje rozpuštěné máslo. Nakonec jsem vmíchala sníh jen z jednoho bílku. A stačilo, těsto bylo krásně nadýchané.
Pekla jsem ve formě na chlebíček na 170°C cca 40 minut.
Po upečení buchtu hojně posypat moučkovým cukrem. Po uležení druhý den chutná jako opravdová Babeta, co si pamatuji z dětství.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajkammm
(upraveno)
13. 10. 2015, 11:43
Nadik71
(upraveno)
9. 7. 2015, 8:10
já jdu hned teď vyzkoušet
chalupnicka
(upraveno)
4. 6. 2015, 11:55
Váš recept Pavlínko vyzkouším-babeta mě vždy taky moc chutnala díky za připomeutí.