(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Plněné papriky v rajské omáčce-labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •8 menších paprik •olej •kousek mrkve, celeru a cibule •ocet •3 zrnka pepře •1 zrnko nového koření •4 lžíce rajčatového protlaku nebo 8 lžic rajčatového kečupu •1 lžíce hladké mouky •cukr. Nádivka: •400 g mletého masa (vepřové a hovězí) •2 housky •1 vejce •strouhanka •kousek cibule •mletý pepř •sůl
Postup přípravy
Postup
Z paprik neřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře je vypláchneme a naplníme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme je trochou vody, zakápneme octem, přidáme koření, rajčatový protlak (kečup), naplněné papriky a dusíme je pod poklicí čtvrt hodiny.
Pak je vyjmeme, do základu přimícháme mouku rozmíchanou s trochou vody, za stálého míchání uvedeme do varu a přidáme zpět papriky. Dusíme je ještě čtvrt hodiny, vyjmeme je, omáčku prolisujeme nebo koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme, osladíme, okyselíme a uvedeme do varu.
Prohřejeme v ní papriky a podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.
Z paprik neřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře je vypláchneme a naplníme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme je trochou vody, zakápneme octem, přidáme koření, rajčatový protlak (kečup), naplněné papriky a dusíme je pod poklicí čtvrt hodiny.
Pak je vyjmeme, do základu přimícháme mouku rozmíchanou s trochou vody, za stálého míchání uvedeme do varu a přidáme zpět papriky. Dusíme je ještě čtvrt hodiny, vyjmeme je, omáčku prolisujeme nebo koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme, osladíme, okyselíme a uvedeme do varu.
Prohřejeme v ní papriky a podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
3. 8. 2016, 13:33
Na mne málo protlaku nebo kečupu. Do mletého přidávám česnek a žádnou strouhanku, rohlíků je víc než dost. Taky žádný ocet.
sympatie
(upraveno)
3. 8. 2016, 13:07
Omáčku zjemním smetanou, je to výborné
enebel
(upraveno)
3. 8. 2016, 12:15
Včera jsem dělala a jsou výborné !!