Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Béleše po mojom

0.0
Béleše po mojom

Potřebné ingredience

620g mouky třeba Jizerka nebo Schar Mix B či Schar Mix C; 1/2 litru mléka ; 45g cukru krupice; 20g droždí; vejce, 100ml oleje. Lepší? ;-)

Postup přípravy

Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme částí teplého mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme mouky, přidáme vejce, olej, kvásek a mléko a vypracujeme řidší těsto, které necháme kynout. Po vykynutí si lžící odkrajujeme těsto a házíme na hodně pomoučený vál. Děláme bochánky, necháme chvilku ještě nakynout a pak z nich tvoříme placky, které opečeme na suché pánvi z obou stran. Ještě horké pomažeme rozpuštěným máslem.

Hotové béleše podáváme posypané skořicí a cukrem

Já je jím s marmeládou, povidly namočené v mletém maku s cukrem moučka, ale s nuttelou můžou být taky výtečné.Je to jídlo alá co dům dal! Dobrou chut! :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

plamenek 11. 5. 2015, 20:51
Můj tatínek jídával beleše, taky jim říkali osúchy. Prostě na samotě u lesa nikdo neběhal do obchodu 3 km, hlavně měli 8 dětí. Maminka vstala ráno ve 4 hodiny, zadělala těsto, šla podojit a když děti vstávaly do školy,měly snídani :-D
Dan.ka 11. 5. 2015, 18:49
Vůbec nevím,co to tam je za ingredience.Proč to nenapíšete česky? *-)
emotikona 13. 5. 2015, 15:35
@Dan.ka Dobrý den, se kterou částí máte problém. Mouky?
Dan.ka 13. 5. 2015, 16:54
@emotikona Teď už to tam máte nějak jinak přepsané. Co je mouka samozřejmě vím,ale Vy jste tam měla ještě jiné věci,které netuším (a nejen já),co znamenaly.Ale když jste to předělala,tak je to už fuk.
žingi 13. 5. 2015, 17:15
@Dan.ka to už neřeš,je to stejně nějaké marné ,-)vidím,že je to v Bezlepkovém a ona píše mouky a postup je jen okopírovaný +o(
žingi 11. 5. 2015, 19:18
@Dan.ka +o(raději to ani nečíst ,-)
Dan.ka 11. 5. 2015, 19:59
@žingi Prý........čeho se chcete zbavyt :-D
monky3 13. 5. 2015, 16:58
@Dan.ka chlapa :-D :-D
milka1m1 11. 5. 2015, 18:39
moc z toho teda nevim.může to někdo přeložit?
laskonka333 11. 5. 2015, 17:27
(Y)
emotikona 14. 5. 2015, 17:33
@laskonka333 Měla. Mouku si dejte v bezlepku jakou doma používáte. Já dala ty, které jsem prvně vypsala. Těsto dělají vláčnější.. Vy můžete Jizerku, Schar Mix B či C. Recept jsem napsala ve formě alá pro každého. Někdo může mít k bezlepkové dietě ještě i bezlaktózovou a nebo se může stát, že bude ještě alergický na vaječný bílek. Okopírovaný rozhodně není. Pokud nevíte co je čirok, či topiak zde odkaz http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie