(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Béleše po mojom
Potřebné ingredience
620g mouky třeba Jizerka nebo Schar Mix B či Schar Mix C; 1/2 litru mléka ; 45g cukru krupice; 20g droždí; vejce, 100ml oleje. Lepší? ;-)
Postup přípravy
Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme částí teplého mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme mouky, přidáme vejce, olej, kvásek a mléko a vypracujeme řidší těsto, které necháme kynout. Po vykynutí si lžící odkrajujeme těsto a házíme na hodně pomoučený vál. Děláme bochánky, necháme chvilku ještě nakynout a pak z nich tvoříme placky, které opečeme na suché pánvi z obou stran. Ještě horké pomažeme rozpuštěným máslem.
Hotové béleše podáváme posypané skořicí a cukrem
Já je jím s marmeládou, povidly namočené v mletém maku s cukrem moučka, ale s nuttelou můžou být taky výtečné.Je to jídlo alá co dům dal! Dobrou chut! :-)
Hotové béleše podáváme posypané skořicí a cukrem
Já je jím s marmeládou, povidly namočené v mletém maku s cukrem moučka, ale s nuttelou můžou být taky výtečné.Je to jídlo alá co dům dal! Dobrou chut! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
11. 5. 2015, 20:51
Můj tatínek jídával beleše, taky jim říkali osúchy. Prostě na samotě u lesa nikdo neběhal do obchodu 3 km, hlavně měli 8 dětí. Maminka vstala ráno ve 4 hodiny, zadělala těsto, šla podojit a když děti vstávaly do školy,měly snídani
nahlásit
Dan.ka
(upraveno)
11. 5. 2015, 18:49
Vůbec nevím,co to tam je za ingredience.Proč to nenapíšete česky?
nahlásit
emotikona
(upraveno)
13. 5. 2015, 15:35
@Dan.ka
Dobrý den, se kterou částí máte problém. Mouky?
nahlásit
Dan.ka
(upraveno)
13. 5. 2015, 16:54
@emotikona
Teď už to tam máte nějak jinak přepsané. Co je mouka samozřejmě vím,ale Vy jste tam měla ještě jiné věci,které netuším (a nejen já),co znamenaly.Ale když jste to předělala,tak je to už fuk.
nahlásit
žingi
(upraveno)
13. 5. 2015, 17:15
@Dan.ka
to už neřeš,je to stejně nějaké marné vidím,že je to v Bezlepkovém a ona píše mouky a postup je jen okopírovaný
nahlásit
žingi
(upraveno)
11. 5. 2015, 19:18
@Dan.ka
raději to ani nečíst
nahlásit
Dan.ka
(upraveno)
11. 5. 2015, 19:59
@žingi
Prý........čeho se chcete zbavyt
nahlásit
monky3
(upraveno)
13. 5. 2015, 16:58
@Dan.ka
chlapa
nahlásit
milka1m1
(upraveno)
11. 5. 2015, 18:39
moc z toho teda nevim.může to někdo přeložit?
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
11. 5. 2015, 17:27
nahlásit
emotikona
(upraveno)
14. 5. 2015, 17:33
@laskonka333
Měla. Mouku si dejte v bezlepku jakou doma používáte. Já dala ty, které jsem prvně vypsala. Těsto dělají vláčnější.. Vy můžete Jizerku, Schar Mix B či C. Recept jsem napsala ve formě alá pro každého. Někdo může mít k bezlepkové dietě ještě i bezlaktózovou a nebo se může stát, že bude ještě alergický na vaječný bílek. Okopírovaný rozhodně není. Pokud nevíte co je čirok, či topiak zde odkaz http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin
nahlásit