(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rebarborovo - jablkový koláč
Potřebné ingredience
těsto - 100 g másla rozpuštěného, 4 vejce, 260 g cukr krupice, 450 g pol. mouka, špetka soli, 1 vanl. cukr, 1 pdp, 1/4 l mléka
náplň - 1/2 kg rebarbory, 1/2 kg jablek, 1 van. puding
drobenka - 150 g pol. mouka, 150 g cukr moučka, 2 ČL skořice, cca 120 g másla
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, mléko, polohrubou mouku s pdp a nakonec tuhý sníh z bílků a soli.
Rebarboru a jablka oloupeme, z jablek odstraníme jádřince, vše pokrájíme na středně velké kousky a promícháme v míse s vanilkovým pudinkem.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu, posypeme směsí rebarbory a jablek a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.
Rebarboru a jablka oloupeme, z jablek odstraníme jádřince, vše pokrájíme na středně velké kousky a promícháme v míse s vanilkovým pudinkem.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu, posypeme směsí rebarbory a jablek a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé