(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
prababiččina jahodová Metynka zde z mmb z poradny,vkládám pro sebe
Potřebné ingredience
Děkuji paní,že mi ho do poradny napsala,když jsem ho potřebovala a nenašla:-) 300g polohrubé mouky 180g pískového cukru 100g rozpuštěného másla 1x prášek do pečiva 1x vanilkový cukr 250ml mléka 2 vajíčka Jahody a drobenka
Postup přípravy
vše jen zamíchat,poklást jahodami,či jiným ovocem a navrch dáme drobenku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Járinkaa2
(upraveno)
15. 7. 2018, 9:51
Děkuji za recept Metynka je výborná,dělala jsem s meruňkami a všem moc chutnala.
ajkammm
(upraveno)
10. 7. 2018, 13:45
SONULKA
(upraveno)
29. 6. 2018, 19:16
nanukac
(upraveno)
29. 6. 2018, 18:42
pasticka
(upraveno)
21. 6. 2017, 17:48
Dnes upečeno, během chvíle snědeno tak jednoduché a opravdu dobrůtka, bublanina to určitě není, dělala jsem s čerstvýma jahodama a nešetřila s nima cukru jsem dala 160g a nám stačilo. Děkuji za rychlý a moc dobrý receptík, všem chutnalo a určitě zařadím do oblíbených
MILU999
(upraveno)
21. 6. 2017, 19:09
@pasticka
také jsm dnes pekla,každý rok čekám až dozrají jahody a šupky s nimi do metynky
evicela
(upraveno)
9. 6. 2017, 9:28
dobrá buchta, ale toho cukru je neuvěřitelně moc! Bohatě stačí polovina, já dávám dokonce jen tak 3plné lžíce, sladkost tomu dodá drobenka, bohatě stačí
P.A.V.L.A
(upraveno)
8. 6. 2017, 19:48
malmar
(upraveno)
8. 6. 2017, 12:19
moc děkuji, vyzkouším, čtu samou chválu
amam33
(upraveno)
21. 6. 2015, 13:54
Luxusní rychlovka
MILU999
(upraveno)
5. 7. 2015, 13:02
@amam33
superka
(upraveno)
12. 6. 2015, 12:10
skvělá rychlovka
MILU999
(upraveno)
13. 6. 2015, 17:09
@superka
kvítečko
(upraveno)
12. 6. 2015, 7:17
vyzkouším
srneckova
(upraveno)
16. 5. 2015, 18:09
MILU999
(upraveno)
19. 5. 2015, 9:10
@srneckova
je opravdu suprová
PetraRol
(upraveno)
16. 5. 2015, 12:07
výborná. Dneska upečeno. díky za recept.
inaina
(upraveno)
8. 5. 2015, 10:01
Děkuji za super recept
MILU999
(upraveno)
16. 5. 2015, 19:19
@inaina
i já pekla ke
MILU999
(upraveno)
15. 5. 2015, 21:36
@inaina
dennysa
(upraveno)
16. 5. 2015, 17:03
@MILU999
dobrý den, teď koukám .... v nadpisu je malá chybka .... je to PRABABIČČINA METYNKA
MILU999
(upraveno)
19. 5. 2015, 9:11
@dennysa
děkuji za upozornění,opraveno
jananovazak
(upraveno)
7. 5. 2015, 23:07
MILU999
(upraveno)
24. 5. 2015, 20:47
@jananovazak
qina
(upraveno)
6. 5. 2015, 18:02
Díky moc za receptík,právě peču a místo ovoce jsem dávala hromádky marmelády a domácí povidla
dennysa
(upraveno)
3. 5. 2015, 13:46
dobrý den, recept byl původně u mě - už měl přes 400 komentářů a "oblíbenkyň", ale protože jsem zjistila, že si ho zde někdo zkopíroval a i s mými fotkami ho publikoval v jednom časopise a na jiném serveru jako svůj aniž bych byla kontaktována, tak mně to docela dost zamrzelo a smázla jsem ho ..... děkuji všem co jim metynka chutná a zdar v práci všem, které ji teprve budou péci Jinak odkud je slovo "metynka" nevím, ale recept je od mé praprababičky - pocházela z Podkrkonoší ..... u nás je to nej koláč a to s jakýmkoli ovocem Zdenka
MILU999
(upraveno)
30. 5. 2015, 15:55
@dennysa
krišon
(upraveno)
16. 5. 2015, 21:49
@dennysa
Bydlím už přes 30 let v Jičíně a tady se opravdu podobným buchtám říká metynka .... dlouho jsem nevěděla, co to vlastně kolegyně budou péct ....v mé rodné Plzni se tomu říkala litá buchta s ovocem ...
silurido
(upraveno)
5. 5. 2015, 21:31
@dennysa
Dobrý večer Zdeňko Byla by jste tak hodná a poslala mě prosím váš originální recept. Měla jsem ho uložený v oblíbených receptech a ted koukám,že už je smazaný. Předem Vám moc děkuji a přeji pěkný večer a dobrou noc S pozdravem Simona
dennysa
(upraveno)
16. 5. 2015, 16:30
@silurido
Dobrý den, paní ho má opsaný správně - dle mé "úpravy", úplný originál je 300g mouky, 200g cukru a 100g rozpuštěného másla a zbytek ..... mě se zdálo toho cukru mnoho, tak jsem ubrala na těch 180g a už mám i vyzkoušeno, že stačí i 160g. tak ať se podaří Zdenka
silurido
(upraveno)
11. 6. 2015, 15:13
@dennysa
Tak metynka je suprová. Už jsem ji pekla asi 4x a pokaždé s jiným ovocem.Dnes se chystám s rebarborou a už se moc těším To bude zase pochutnáníčko ke
silurido
(upraveno)
16. 5. 2015, 19:57
@dennysa
Moc děkuji za odpověd,zkusím ze 180g cukru a když bude i tak sladký,tak zkusím z těch 160. určitě bude výborná. Simona
elian
(upraveno)
2. 5. 2015, 17:19
To je asi ta prababiččina metynka, supr !
MILU999
(upraveno)
3. 5. 2015, 11:26
@elian
ano je...připíši to,zrovinka jdu péct
anaba
(upraveno)
2. 5. 2015, 17:01
taky ho ještě dnes udělám..
rufino
(upraveno)
2. 5. 2015, 17:01
Upečeno, děkuji za skvělý recept, velmi rychlý koláč