Zobrazit přihlášovací formulář

Dort kapřík

0.0
Dort kapřík

Potřebné ingredience

Dva plechy korpusu ...těsto 3 hrnky mouky, půl hrnku oleje, hrnek cukru, 5 vajec (zvlášt sníh) prášek do pečiva. Krém žloutkový : žloutky, cukr, máslo

Postup přípravy

Utřeme zvlášt žloutky s cukrem a lžíci horké vody do pěny, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva ,olej a hrnek nebo více mléka + sníh z bílků.
Krém šleháme ve vodní lázni žloutky s cukrem. Na každý žloutek 15 dkg cukru krupice. Šleháme do rozpuštění cukru a pěny...pak sundáme a šleháme ještě chvilku do mírného vychladnutí...po schladnutí vmícháme do másla.
Těsto jsem upekla na dva plechy a rybu vyřezala dle oka nožem :) proložila krémem.
Potah marcipán dobarvený žlutě a zeleně. Šupiny vytlačené víčkem z minerálky.

korpus potřený krémem

podložené ploutvičky

hotovo :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 24. 1. 2019, 8:51
(Y) (Y) hledám inspiraci pro manžela a kapřík vypadá moc hezky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie