Dort kapřík
Potřebné ingredience
Dva plechy korpusu ...těsto 3 hrnky mouky, půl hrnku oleje, hrnek cukru, 5 vajec (zvlášt sníh) prášek do pečiva. Krém žloutkový : žloutky, cukr, máslo
Postup přípravy
Utřeme zvlášt žloutky s cukrem a lžíci horké vody do pěny, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva ,olej a hrnek nebo více mléka + sníh z bílků.
Krém šleháme ve vodní lázni žloutky s cukrem. Na každý žloutek 15 dkg cukru krupice. Šleháme do rozpuštění cukru a pěny...pak sundáme a šleháme ještě chvilku do mírného vychladnutí...po schladnutí vmícháme do másla.
Těsto jsem upekla na dva plechy a rybu vyřezala dle oka nožem :) proložila krémem.
Potah marcipán dobarvený žlutě a zeleně. Šupiny vytlačené víčkem z minerálky.
Krém šleháme ve vodní lázni žloutky s cukrem. Na každý žloutek 15 dkg cukru krupice. Šleháme do rozpuštění cukru a pěny...pak sundáme a šleháme ještě chvilku do mírného vychladnutí...po schladnutí vmícháme do másla.
Těsto jsem upekla na dva plechy a rybu vyřezala dle oka nožem :) proložila krémem.
Potah marcipán dobarvený žlutě a zeleně. Šupiny vytlačené víčkem z minerálky.
korpus potřený krémem
podložené ploutvičky
hotovo :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
24. 1. 2019, 8:51
hledám inspiraci pro manžela a kapřík vypadá moc hezky
nahlásit