(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kuřecí řízky pečené v omáčce-labuznik.cz
Potřebné ingredience
•Kuřecí řízky nejlépe stehenní podle počtu strávníků •asi třetinu jemného kečupu •3-4 PL tatarky •1 PL medu •1 cibule •5 stroužků česneku •sojovka •sůl •pepř •smetana. Doporučená příloha •Rýže, brambory, chleba..
Postup přípravy
Postup
Smícháme kečup s tatarkou, medem, pokrájenou cibulí, dvěma nadrcenými a třemi pokrájenými stroužky česneku, osolíme, opepříme, dochutíme sojovkou a vlijeme do pekáčku.
Maso ze všech stran opatláme v omáčce, vše zalijeme smetanou a dáme péci na 175 stupňů asi 40 minut.
Smícháme kečup s tatarkou, medem, pokrájenou cibulí, dvěma nadrcenými a třemi pokrájenými stroužky česneku, osolíme, opepříme, dochutíme sojovkou a vlijeme do pekáčku.
Maso ze všech stran opatláme v omáčce, vše zalijeme smetanou a dáme péci na 175 stupňů asi 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
29. 1. 2022, 18:52
Dobrý den,dnes jsem uvařila oběd podle Vašeho receptíku a opravdu mě to velice mile překvapilo,je to veliká mnamka a určitě opět někdy moc ráda rodince zhotovím. děkuji moc za bezva receptík.
BRAVO
(upraveno)
12. 10. 2016, 17:09
Pečeme kuřecí maso v rajské už leta a je to neskutečná dobrota... ve Vašem receptu bych nahradila kečup nějakým protlakem a vynechala tatarku a bude to určitě taky moc dobré
Zrušený účet
(upraveno)
24. 4. 2015, 21:20
Vyzkoušeno,snězeno..je to moc dobré..díky za recept
Nikis.
(upraveno)
21. 4. 2015, 19:43
šmakuláda
taba
(upraveno)
21. 4. 2015, 16:19
přijde mi to, jako když pejsek a kočička dělali dort....
DanušaP
(upraveno)
21. 4. 2015, 8:43
kečup, tatarka, sójovka a ještě smetana.. no nevím, tohle asi zkoušet nebudu
hvezdamodra
(upraveno)
21. 4. 2015, 9:04
@DanušaP
tak to zkuste a uvídíte jaká je to mnamka!!!!také jsem nevěřila
DanušaP
(upraveno)
21. 4. 2015, 9:48
@hvezdamodra
už jsem zkoušela tchýnino kuřecí v tatarce... maso docela dobrý, ale šíleně mastný, a navíc, kečup by se neměl tepelně upravovat... mě tam prostě přijde těch chutí a tuku příliš moc
Trója
(upraveno)
21. 4. 2015, 9:52
@DanušaP
proč se nemá kečup tepelně upravovat?
DanušaP
(upraveno)
21. 4. 2015, 11:39
@Trója
je určený k použití za studena a tepelnou úpravou hořkne, je lepší ( i na pizzu a podobně) použít protlak nebo rajčatové pyré
Andrá1
(upraveno)
21. 4. 2015, 11:57
@DanušaP
A to jste četla kde že hořkne ?
DanušaP
(upraveno)
21. 4. 2015, 12:03
@Andrá1
kuchařka pana viléma vrabce
Andrá1
(upraveno)
21. 4. 2015, 12:08
@DanušaP
Při dlouhodobé tepelné úpravě může dojít ke karamelizaci cukru který je obsažen v kečupu a pak by mohl hořknout, ale nepředpokládám, že je tu někdo tak dlouho bude péct a ještě v kombinaci která je uvedená v receptu nemůže k hořknutí vůbec dojít. Jedině že začnete jídlo připalovat. Nehodnotím recept ,ale informaci o hořknutí kečupu.
Ruzikk
(upraveno)
12. 10. 2016, 16:34
@Andrá1
Tak to slyšim poprvé, že by zhořknul kečup.
laskonka333
(upraveno)
21. 4. 2015, 8:25