(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Mrkvová omáčka - z nouze ctnost! Rychlá a výborná

Potřebné ingredience
Potřebovala jsem rychle sdělat mrkev, zkusila jsem rychlou omáčku a určitě se k ní budu opakovaně vracet, byla opravdu výborná, hutná, chuťově jako svíčková díky koření divočina. Hodí se k čemukoliv - knedlíkům, těstovinám, bramborům i rýži.
Postup přípravy
1 cibule
6 mrkví (cca 3/4 kg)
1 zakysaná smetana
koření divočina
pepř, sůl
Na zesklovatělé cibulce chvíli osmahneme i nastrouhanou mrkev nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme koření divočina (asi 2 vrchovaté lžičky), podlijeme vodou a dusíme, dokud není mrkev měkká. Sem tam promícháme, ať se mrkev nechytne. Potom rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, přimícháme zakysanou smetanu a rozmixujeme ještě společně. Omáčka nabyde, není potřeba zahušťovat, je hutná sama o sobě.
Vyzkoušejte, nebudete litovat, chutná jako svíčková díky divokému koření. A hodí se ke všemu, doporučuji.
Dobrou chuť!
6 mrkví (cca 3/4 kg)
1 zakysaná smetana
koření divočina
pepř, sůl
Na zesklovatělé cibulce chvíli osmahneme i nastrouhanou mrkev nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme koření divočina (asi 2 vrchovaté lžičky), podlijeme vodou a dusíme, dokud není mrkev měkká. Sem tam promícháme, ať se mrkev nechytne. Potom rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, přimícháme zakysanou smetanu a rozmixujeme ještě společně. Omáčka nabyde, není potřeba zahušťovat, je hutná sama o sobě.
Vyzkoušejte, nebudete litovat, chutná jako svíčková díky divokému koření. A hodí se ke všemu, doporučuji.
Dobrou chuť!

s těstovinami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
voňásek
(upraveno)
20. 4. 2015, 20:16

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 4. 2015, 20:29
@voňásek
Jojo, to určitě jde nakombinovat taky. Mně teda osobně překvapilo, že stačí koření, mrkev a cibule a je luxusní omáčka.

nahlásit
voňásek
(upraveno)
20. 4. 2015, 20:44
@Vanusak
Já mám zas dobrej pocit z toho, jak je to zdravý a dietní, samá zelenina, žádná mouka, a přitom je to fakt dobrý.
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
21. 4. 2015, 21:01
@voňásek
Přesně tak.

nahlásit

Lucie-Anna
(upraveno)
20. 4. 2015, 16:19
Také dělám, jen s knedlíkem nebo těstovinami - bez masa - a nedávám zakysanou smetanu, ale šlehačku.

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 4. 2015, 19:45
@Lucie-Anna
Nad tou šlehačkou jsem taky uvažovala, ale ta zakysanka není tak sladká. Sama o sobě už je mrkev do sladka, tak aby to nebylo moc jsem si myslela. Příště vyzkouším i to.

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
20. 4. 2015, 15:48

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 4. 2015, 19:45
@laskonka333

nahlásit