(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zeleninová polévka s pohankou
Potřebné ingredience
směs mrkev, celer, petržel, pórek, brokolice, kedlubna, brambory, pohanka, sůl, pepř, kmín, česnek, máslo/olej, zelené natě
Postup přípravy
Polévka je můj včerejší výmysl dle toho,co bylo doma-Pohanku přebereme,propláchneme horkou vodou a pak vsypeme do vroucí vody,uvaříme doměkka.Na másle osmahneme kořenouvou zeleninu nastrouhanou nahrubo,pak přidáme najemno pokrájený pórek,nahrubo nastrouhanou kedlubnu,najemno nakrájenou brokolici,osmahneme a zalijeme horkou vodou,pak brambory nakrájené na kostičky.Přivedeme k varu,osolíme,přidáme pepř,kmín a stroužek nebo dva česneku,vaříme doměkka.Až je zelenina měkká,vsypeme scezenou uvařenou pohanku a dochutíme zelenými natěmi
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
9. 3. 2017, 14:47
já uvařím polévku a když ji chci vypnout,hodím trošku pohanky,nechám zavřít a vypnu,krásně tam pak dojde,dobře zahustí
laskonka333
(upraveno)
9. 3. 2017, 13:19
mrci1
(upraveno)
7. 3. 2017, 12:15
Dobrý den,mám uložené Vaše polévky a ráda je vařím.Chci se jen zeptat,je lepší pohanku vařit zvlášť?Nebo rovnou v polévce?Je v tom nějaký rozdíl?Diky
KáKá
(upraveno)
7. 3. 2017, 15:23
@mrci1
dobrý den,děkuji moc jsem ráda,že vám chutná.Pohanku vařím zvlášť,protože většinou ve vroucí vodě je za pár minut měkká,tak aby se nerozvařila,nebo můžete zkusit dát do polévky až před koncem vaření,ale myslím si,že by byla trochu kalná
derena
(upraveno)
3. 4. 2016, 8:40