(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pesto z medvedieho cesnaku
Potřebné ingredience
medvedí cesnak - asi 3 hrsti, oriešky (ja som dala zmes píniových, tekvicových, sezamových, vlašských), soľ podľa chuti, asi 5 PL olivového oleja, citrónová šťava\\\
\\\
Všetky prísady som dávala odoka, takže je to len orientačne.
Postup přípravy
Je sezóna medvedieho cesnaku, treba ho využiť. Znižuje cholesterol, čistí žalúdok, črevá, znižuje vysoký tlak, má výrazné detoxikačné účinky, pomáha pri kožných problémoch... Vraj má oveľa lepšie účinky ako klasický cesnak. A ja teda cesnak môžem!\\\
\\\
\\\
\\\
Najprv dáme do mixéra oriešky a rozdrvíme, potom ostatné ingrediencie. Všetko spolu dobre pomixujeme, dochutíme podľa seba a zavrieme do pohára.\\\
\\\
\\\
\\\
Pesto sa dá použiť napr. na cestoviny, na mäso, na hrianky (topinky), nepochybujem, že každá si nájdete to svoje.
\\\
\\\
\\\
Najprv dáme do mixéra oriešky a rozdrvíme, potom ostatné ingrediencie. Všetko spolu dobre pomixujeme, dochutíme podľa seba a zavrieme do pohára.\\\
\\\
\\\
\\\
Pesto sa dá použiť napr. na cestoviny, na mäso, na hrianky (topinky), nepochybujem, že každá si nájdete to svoje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokoska24
(upraveno)
23. 5. 2015, 22:58
Medvědí česnek roste brzy na jaře v lesích. Na zahradě potřebuje stinné místo.
Hlavačka J.
(upraveno)
20. 4. 2015, 12:53
Možná mám takový hloupý dotaz, ale kde se dá sehnat ten medvědí česnek? Slyšela jsem, že roste volně v přírodě, a to ještě jen někde... Na zahradě se nedá pěstovat?
nikibureska
(upraveno)
20. 4. 2015, 23:10
@Hlavačka J.
Jani, my na něj chodíme do lesa, roste převážně někde ve vlhku, u nějaké bažiny, nebo tak nějak.. U nás je ho plno!
gabikaKa
(upraveno)
20. 4. 2015, 17:04
@Hlavačka J.
Jani, ja ho mám aj v záhradke, ale zatiaľ je malý, tak som musela vypátrať, kde rastie voľne. Skúste sa popýtať známych, možno niekto bude vedieť, kde vo Vašom okolí rastie. Len si ho nepomýľte s konvalinkou, má podobné listy. Ale vonia a chutí cesnakovo.
helousek180
(upraveno)
20. 4. 2015, 11:09
A sterilujete ho nebo jak ho uskladnit?
kontrola3
(upraveno)
20. 4. 2015, 11:44
@helousek180
Do lednice s tím Akorát s oříškama to co nejdřív spotřebovat. Pokud nedáte ořechy, ale jen olej a sůl, vydrží v lednici přes rok
sympatie
(upraveno)
18. 4. 2015, 19:27
Také jsem dělala, dávala jsem jen česnek, sůl, olej, ostatní si přidám dle potřeby, tento základní prý vydrží i rok, s přísadama tak měsíc.