(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
3 včerejší rohlíky, 100 g uzeného masa, 100 g vepřové, 3 vejce, sůl,pepř,majoránka, pažitka ( a jiné bylinky dle chuti),vepřový vývar (můžeme maso povařit,nebo udělat vývar z masoxu)
Postup přípravy
Do studeného vývaru přidáme žloutky,sůl,pepř,majoránku,bylinky a na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme uležet až rohlíky změknou. Uzené maso bez oleje na pánvičce orestujeme, orestovat můžeme i to vepřové pokud jsme už ho nevařily na vývar, a přidáme do směsi s rohlíky po vychladnutí. Nakonec zamýcháme s vytvořeným sněhem ze 3 zbylých bílků. Vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formičky. Popřípadě,je-li směs řídká můžeme strouhankou ještě zahustit. Pečeme cca 40 minut. Dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé