(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Na Hod Boží velikonoční- Tvarohový mazanec

Potřebné ingredience
500 g prosáté hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu polotučného ve vaničce, 170 g moučkového cukru, 150 g Her,y 2 vejce, 60 g mandlí (používám plátky), 60 g rozinek, 2 lžíce rumu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, kůra z citronu, špetka soli
Postup přípravy
Rozinky dáme do misky a zalijeme 2 lžícemi rumu, necháme nabobtnat.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva.
Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk c cukrem a 1 lžící horké vody , vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a vejce po jednom.
Pak do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a přimícháme směs mouky, namočené rozinky a 2/3 mandlí.
Vše rukama důkladně promícháme a vytvoříme bochánek.
Dáme ho na plech vyložený pečícím papírem ,vrch posypeme zbytkem mandlí a ty jemně zatlačíme do těsta.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160°c-po 20 minutách teplotu zvýšíme na 180°C a dopečeme , což trvá ještě asi 30 minut.
Mazanec necháme vychladnout ,a pak zabalíme do mikrotenové folie aby se do druhého dne rozležel.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva.
Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk c cukrem a 1 lžící horké vody , vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a vejce po jednom.
Pak do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a přimícháme směs mouky, namočené rozinky a 2/3 mandlí.
Vše rukama důkladně promícháme a vytvoříme bochánek.
Dáme ho na plech vyložený pečícím papírem ,vrch posypeme zbytkem mandlí a ty jemně zatlačíme do těsta.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160°c-po 20 minutách teplotu zvýšíme na 180°C a dopečeme , což trvá ještě asi 30 minut.
Mazanec necháme vychladnout ,a pak zabalíme do mikrotenové folie aby se do druhého dne rozležel.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
7. 4. 2015, 11:19



nahlásit