(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Cake pops (dortová lízátka)
Potřebné ingredience
zbytek korpusu, máslo, džem, rum, kokos, čokoláda
Postup přípravy
Na přání vkládám "recept" na dortová lízátka.
Není to vlastně nic jiného než kouličky z tzv. punčoviny. Alternativa vánočních nepečených kuliček. Jejich variant je plno, záleží jen na vás, jak si je ochutíte. Základ je zbytek korpusu, nebo v mém případě to jsou dva rozdrobené vanilkové muffinky. K tomu přidáte buď změklé máslo nebo zbytek krému, dochutíte kapkou rumu, můžete přidat kokos, pomleté ořechy, mandle, rozinky, džem, med. Směs by měla mít konzistenci takovou, aby z ní šly dobře udělat kuličky. Stejně velké kuličky o průměru cca 2 cm dáme vychladit. Studené ještě jednou ukoulíme, zahřátím v dlani se punčovina na povrchu krásně zahladí a opraví se případné nerovnosti tvaru. Znovu vychladíme.
Rozehřejeme si čokoládu na polévání. Tady jsem použila jahodovou polevu od Master Martini, můžete obarvit bílou čokoládu, nebo použít mléčnou nebo hořkou. Je dobré trochu naředit ztuženým tukem, aby se s ní lépe pracovalo.
Namočíme tyčku v čokoládě a zapíchneme do lízátka, tím se zafixuje a nebude padat. Pak namočíme celé lízátko a oklepeme přebytečnou čokoládu. Do ještě měkké čokolády dáme zdobení - cukrový máček, ozdoby z fondánu, záleží na vás.
Není to vlastně nic jiného než kouličky z tzv. punčoviny. Alternativa vánočních nepečených kuliček. Jejich variant je plno, záleží jen na vás, jak si je ochutíte. Základ je zbytek korpusu, nebo v mém případě to jsou dva rozdrobené vanilkové muffinky. K tomu přidáte buď změklé máslo nebo zbytek krému, dochutíte kapkou rumu, můžete přidat kokos, pomleté ořechy, mandle, rozinky, džem, med. Směs by měla mít konzistenci takovou, aby z ní šly dobře udělat kuličky. Stejně velké kuličky o průměru cca 2 cm dáme vychladit. Studené ještě jednou ukoulíme, zahřátím v dlani se punčovina na povrchu krásně zahladí a opraví se případné nerovnosti tvaru. Znovu vychladíme.
Rozehřejeme si čokoládu na polévání. Tady jsem použila jahodovou polevu od Master Martini, můžete obarvit bílou čokoládu, nebo použít mléčnou nebo hořkou. Je dobré trochu naředit ztuženým tukem, aby se s ní lépe pracovalo.
Namočíme tyčku v čokoládě a zapíchneme do lízátka, tím se zafixuje a nebude padat. Pak namočíme celé lízátko a oklepeme přebytečnou čokoládu. Do ještě měkké čokolády dáme zdobení - cukrový máček, ozdoby z fondánu, záleží na vás.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malmar
(upraveno)
23. 6. 2015, 20:55
Zrušený účet
(upraveno)
5. 4. 2015, 14:43
Můžete mi, prosím, poradit, jak dlouhé tyčinky mám koupit? Nemám vůbec představu, aby to udrželo. A ještě jeden dotaz - viděla jsem v tesku formu (jakési dětské pečení), ale jestli dobře chápu, není třeba. Kuličky koulíte v rukách.
Evča123
(upraveno)
5. 4. 2015, 17:31
@
Já dělám kuličky z ruky. Někdo má kleště na cake pops http://www.obchudekubalonku.cz/detail/4651143/naberacka-na-vyrobu-cake-pops ale myslím, že pro domácí potřebu si vystačíte vlastíma rukama. Ty formy jsou pro ty, co chtějí jiné tvary, např. srdíčka. Já je nezkoušela, nevím, jak dobře to z nich jde vyndavat. A tyčky mám buď bílé 10 cm nebo barevné 15 cm dlouhé. Dají se ale použít i špejle.
Zrušený účet
(upraveno)
5. 4. 2015, 18:28
@Evča123
Moc děkuji za rady
kopretina123
(upraveno)
5. 4. 2015, 13:30
Krásné Prosím, kde se dá sehnat jahodová poleva? Dříve ji dělala Vitana, ale přestala. Děkuji.
Evča123
(upraveno)
5. 4. 2015, 13:43
@kopretina123
Kupovala jsem tady http://www.dortisimo.cz/master-martini-jahodova-poleva-1-kg-
kopretina123
(upraveno)
6. 4. 2015, 2:00
@Evča123
Díky za odpověď. Zajedu se tam podívat.
laskonka333
(upraveno)
5. 4. 2015, 11:15
Evča123
(upraveno)
5. 4. 2015, 11:45
@laskonka333
Pánečku, z toho úplně přechází zrak
žingi
(upraveno)
5. 4. 2015, 14:00
@Evča123