Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

0.0
Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

400 g uvařeného libového uzeného masa ,8 rohlíků, 250 ml mléka ,4 vejce ,200g plátků anglické slaniny, sůl ,špetku muškátového oříšku, chlebíčkovou formu

Postup přípravy

Uzené maso si nakrájíme na kostičky
Zrovna tak si pokrájíme na malé kostičky rohlíky a dáme do mísy.
V mléce si rozšleháme žloutky , osolíme, přidám e trochu muškátového květu , posekanou nať petrželky nebo kopřivu a tuto směs nalijeme na pokrájené pečivo .
Přidáme kostičky masa a promícháme, nejlépe ručně.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh , který zlehka vmícháme do směsi.
Formu si vyložíme plátky anglické slaniny aby přesahovala přes okraj formy.
Pak dáme do formy nádivku , uhladíme přes povrch přeložíme konce slaniny.
Nádivku dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C ,pečeme asi 45 minut.

Nádivku pečeme v chlebíčkové formě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie