(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
400 g uvařeného libového uzeného masa ,8 rohlíků, 250 ml mléka ,4 vejce ,200g plátků anglické slaniny, sůl ,špetku muškátového oříšku, chlebíčkovou formu
Postup přípravy
Uzené maso si nakrájíme na kostičky
Zrovna tak si pokrájíme na malé kostičky rohlíky a dáme do mísy.
V mléce si rozšleháme žloutky , osolíme, přidám e trochu muškátového květu , posekanou nať petrželky nebo kopřivu a tuto směs nalijeme na pokrájené pečivo .
Přidáme kostičky masa a promícháme, nejlépe ručně.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh , který zlehka vmícháme do směsi.
Formu si vyložíme plátky anglické slaniny aby přesahovala přes okraj formy.
Pak dáme do formy nádivku , uhladíme přes povrch přeložíme konce slaniny.
Nádivku dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C ,pečeme asi 45 minut.
Zrovna tak si pokrájíme na malé kostičky rohlíky a dáme do mísy.
V mléce si rozšleháme žloutky , osolíme, přidám e trochu muškátového květu , posekanou nať petrželky nebo kopřivu a tuto směs nalijeme na pokrájené pečivo .
Přidáme kostičky masa a promícháme, nejlépe ručně.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh , který zlehka vmícháme do směsi.
Formu si vyložíme plátky anglické slaniny aby přesahovala přes okraj formy.
Pak dáme do formy nádivku , uhladíme přes povrch přeložíme konce slaniny.
Nádivku dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C ,pečeme asi 45 minut.
Nádivku pečeme v chlebíčkové formě
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé