(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Zapečená krkovička
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové krkovičky, sůl, 4-6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře
Postup přípravy
Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně osolíme. Každou stranu potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. My máme rádi hodně sosíku, takže já dělám marinádu z dvojité dávky (kromě sladké papriky a pepře). Přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme cca 1 - 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. Podáváme s bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
inaina
(upraveno)
26. 3. 2017, 12:44
Výborné
Petra Č.
(upraveno)
24. 11. 2015, 22:53
Taky jsme si pošmákli, díky za dobrý receptík
Anomyss
(upraveno)
4. 4. 2015, 16:55
Dnes jsem pekla k obídku. Moc dobré, sklidila jsem úspěch a zařazuji mezi mé TOP recepty. Děkuji za bezva receptík
Pusinecka1
(upraveno)
5. 4. 2015, 9:02
@Anomyss
Jsem ráda, že vám chutnalo